Επιστροφή κόσμου στα γήπεδα: Ανακλήθηκε η απόφαση – Φόβος για περαιτέρω διάδοση κορονοϊού

Επιστροφή κόσμου στα γήπεδα: Η απόφαση ανακλήθηκε εξαιτίας του έντονου φόβου για τον κορονοϊό

Επιστροφή κόσμου στα γήπεδα: Ενώ πρόσφατα αποφασίστηκε η μερική επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, από ό,τι φαίνεται θα ανακληθεί. Η αρχική εισήγηση των λοιμοξιολόγων για το μερικό άνοιγμα ήταν θετική. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως ανησυχεί με αυτή την απόφαση με αποτέλεσμα να την ανακαλέσει.

Ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες.

Υπενθυμίζεται πως χθες, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει πιλοτικά την είσοδο φιλάθλων στα δύο παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, Ολυμπιακός-Μαρσέιγ (Τετάρτη 21/10) και ΠΑΟΚ-Ομόνοια (Πέμπτη 22/10), καθώς και σε ένα-δύο ματς της 6ης αγωνιστικής της Super League, σε ποσοστό 10% της συνολικής χωρητικότητας ανά θύρα και με ανώτατο επιτρεπτό όριο τους 3.500 θεατές.

Δείτε την ανακληθήσα απόφαση για τη μερική επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα

«Η Κυβέρνηση αποφάσισε τη μερική επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα για το Πρωτάθλημα Super League 1. Καθώς και τους αγώνες των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου, κατόπιν έγκρισης της UEFA.

Ύστερα από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Με αφετηρία την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 1, στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, θα επιτρέπεται η είσοδος των φιλάθλων σε ποσοστό 10% της συνολικής χωρητικότητας ανά θύρα. Με ανώτατο επιτρεπτό όριο τους 3.500 θεατές.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου, θα διεξαχθούν πιλοτικά, με κόσμο, οι εντός έδρας ευρωπαϊκοί αγώνες των ελληνικών ομάδων που είναι προγραμματισμένοι αυτή την εβδομάδα. Καθώς και ένας-δύο αγώνες της 6ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League 1.

Προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Οι γηπεδούχες Π.Α.Ε. οφείλουν να αποστέλλουν σε ψηφιακή μορφή, στις αρμόδιες εποπτικές αρχές, φάκελο που θα συμπεριλαμβάνει το πλάνο θέσεων και τα εισιτήρια.

Εισιτήρια θα πωλούνται μόνο ηλεκτρονικά (online) και όχι σε φυσικά σημεία πώλησης.

Οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάθονται στη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριο τους. Τηρώντας την απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου ανάμεσά τους και φορώντας προστατευτική μάσκα για τον Covid-19.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου επιστροφής των φιλάθλων, προβλέπονται συγκεκριμένες κυρώσεις που θα επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές στις υπαίτιες Π.Α.Ε., για τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, όπου θα ισχύει μόνο το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων».

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Related posts

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο

Σuναγερμός στη Μέση Ανατολή πριν λίγо, έγινε αuτό που όλоι φοβоύνται

Ανατριχιαστιές εξελίξεις για τα Τέμπη: Yπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών πριν λίγο