Επιστροφή στην κανονικότητα μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους

by Τόνια Τζαφέρη

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη η κυβέρνηση

Μέτρα για τους πλήρως εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, Τετάρτη, η κυβέρνηση, με βασικό πυρήνα την επιστροφή στην κανονικότητα για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί.

Μεταξύ των προτάσεων που έχουν πέσει στο τραπέζι και εξετάζονται είναι η κατάργηση οποιουδήποτε περιορισμού για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο, ακόμα και στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές.

Επιστροφή στην κανονικότητα μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους

Αυτό σημαίνει την κατάργηση των μίνι lockdown σε όλες τις περιοχές που ισχύει σήμερα, με τις επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας να επαναλειτουργούν κανονικά και μόνο για εμβολιασμένους, όπως προβλεπόταν από τα πρωτόκολλα διαχείρισης της πανδημίας. Συζητείται μάλιστα να επιτραπεί ακόμα και ο χορός.

Στόχος είναι με τα νέα μέτρα να μην «τιμωρούνται» μαζί με τους ανεμβολίαστους και οι εμβολιασμένοι πολίτες, αλλά και να επιβραβεύονται οι επιχειρήσεις που επιλέγουν να είναι covid free.

Κυβέρνηση: Τα μέτρα θα επιβραβεύουν τους εμβολιασμένους

Μια γεύση για το τι θα ανακοινωθεί αύριο έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί γενικευμένο lockdown και ότι ο φετινός Οκτώβριος δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό.

Τόνισε, μάλιστα, ότι οι ανακοινώσεις αύριο θα εκπέμπουν ξεκάθαρα μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν