Επιβάτες εξωτερικού: Παρατείνεται η 7ήμερη καραντίνα έως τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

Επιβάτες εξωτερικού: Τι αναφέρει η νέα αεροπορική οδηγία από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας

Επιβάτες εξωτερικού: Έως τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου παρατείνεται η υποχρεωτική 7ήμερη καραντίνα για ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας (ΥΠΑ), ανακοίνωσε επίσης νέα αεροπορική οδηγία που αφορά στο Ισραήλ. Προβλέπεται ότι δεν υπάρχει πλέον το όριο των 10.000 ταξιδιωτών ανά εβδομάδα.

Για όλες τις αφίξεις από το εξωτερικό, προβλέπεται υποχρεωτική 7ήμερη καραντίνα. Η καραντίνα αφορά τους ταξιδιώτες όλων ανεξαιρέτως των κρατών, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών της ΕΕ. Οι επιβάτες που καταφθάνουν από το εξωτερικό, υπόκεινται σε υποχρεωτική παρανομή στο σπίτι ή στο προσωρινό μέρος που έχουν δηλώσει στη φόρμα PLF. Στους επιβάτες από το εξωτερικό, θα πραγματοποιείται επίσης δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid tests) κατά την άφιξή τους. Σε περίπτωση που εντοπιστεί θετικό κρούσμα, η υποχρεωτική καραντίνα είναι 14 μέρες.

Επιβάτες εξωτερικού: Παρατείνεται η 7ήμερη καραντίνα έως 8/2

Δείτε αναλυτικά μερικούς εξειδικευμένους περιορισμούς για επιβάτες από το εξωτερικό ορισμέων χωρών

Ειδικότερα:

Για επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει 7ήμερη υποχρεωτική καραντίνα, rapid test και νέο pcr test για την άρση της.

Παρατείνεται επίσης η αναστολή πτήσεων με Τουρκία και Καταλονία.

Όσο για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, θα υπάρχουν αφίξεις μόνο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Για τη Ρωσία, υπάρχει το ανώτατο όριο των 500 επιβατών ανά εβδομάδα.

Τέλος, παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για τους μη Ευρωπαίους πολίτες. Μοναδικές εξαιρέσεις είναι: Ηνωμένο Βασίλειο, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία. Καθώς και Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στις εξαιρέσεις προστίθενται επίσης η Ρωσία και το Ισραήλ.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα