Εποχικά μαγαζιά: Ανοίγουν σήμερα 110 καταστήματα – Δείτε το ωράριο και ποιον κωδικό SMS στέλνετε στο 13033

Εποχικά μαγαζιά: Ρολά ανεβάζουν σήμερα 110 καταστήματα με εποχικά είδη στη χώρα

Εποχικά μαγαζιά: Άνοιξαν σήμερα στις 7 το πρωί 110 καταστήματα με εποχικά είδη στη χώρα. Τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 20:30 το βράδυ. Και θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 8 Ιανουαρίου 2021. Για να πάτε σε ένα κατάστημα με εποχικά είδη θα πρέπει να αποστείλετε τον κωδικό μετακίνησης 2 με SMS στο 13033. Πρόκειται για τον ίδιο κωδικό μετακίνησης που αφορά σε σουπερμάρκετ και ψιλικατζίδικα.

Για τα καταστήματα ισχύουν τα εξής: Θα μπορούν να εισέρχονται 4 άτομα ανά 100 τ.μ, ενώ θα εισέρχεται 1 επιπλέον άτομο ανά 15 τ.μ. Ακόμα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο από το προσωπικό όσο και από τους πελάτες. Θα πρέπει επίσης να τηρείται απόσταση 2 μέτρων, ενώ συνίσταται η μη χρήση των ανελκυστήρων. Τέλος, σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενης σκάλας, η χρήση της επιτρέπεται μόνο σε ΑμεΑ, ηλικιωμένους και για χρήση τροφοδοσίας.

Εποχικά μαγαζιά: Ανεβάνουν ρολά σήμερα 110 καταστήματα

Δείτε τι αναφέρθηκε για το άνοιγμα των μαγαζιών με εποχικά είδη από τον κ. Γεωργιάδη

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης ανέφερε «Δεν θα ρισκάρουμε τη διάδοση του κορονοϊού στο κρισιμότερο σημείο. Τα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών έχουν τεράστιο όγκο εμπορεύματος που επίσης έχει εποχικά χαρακτηριστικά. Το μεγαλύτερο μέρος τους πωλείται κατά τη διάρκεια των εορτών».

Ακόμα πρόσθεσε «εάν δούμε ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο και κυρίως τηρούνται τα μέτρα, θα πάμε και στο υπόλοιπο λιανικό εμπόριο, γιατί είναι μεγάλη η ζημιά για μια επιχείρηση να μη δουλέψει αυτό το διάστημα». Τέλος σχετικά με το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων ανέφερε «Πάντως και τα εμπορικά κέντρα πρέπει να ανοίξουν τις γιορτές».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα