«Έρχεται η πολιτεία να με βοηθήσει κι εγώ θα πω όχι;»: Τι λένε οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη για τα μέτρα στήριξης

Τέμπη: Οι αντιδράσεις των συγγενών θυμάτων στα μέτρα στήριξης και αρωγής

Η κυβέρνηση ανκοίνωσε 11 μέτρα στήριξης και αρωγής συγγενών θυμάτων, τραυματιών και επιβαινόντων στη πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Οι συγγενείς των θυμάτων μιλάνε για τα μέτρα στήριξης.

O Χρήστος Χούπας, ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα, και ο οποίος μίλησε το πρωί στο ΣΚΑΪ λέγοντας πως «είναι βάλσαμο τα μέτρα αυτά για τους συγγενείς των θυμάτων», δήλωσε στον Ant1: «Αν ο άλλος είναι πλούσιος, ούτε που τον νοιάζει η οικονομική βοήθεια. Εγώ όμως που δεν είμαι και που ζορίζομαι να σπουδάσω τα ίδια μου τα τρία μου τα παιδιά φυσικά και με νοιάζει. Έρχεται δηλαδή η πολιτεία και σε βοηθάει κι εσύ θα πεις όχι; Στο χωριό μου λένε ότι από τη ζημιά δεν έχεις κέρδος. Το παιδί μου δεν πρόκειται να μου το φέρει κανείς πάλι πίσω για όλα τα πλούτη της γης. Άρα, λοιπόν; Εγώ μπορώ να πω ότι δεν δέχομαι μια βοήθεια; Δέχομαι την οποιαδήποτε βοήθεια του οποιουδήποτε».

Τέμπη: Ο κ. Χούπας και ο κ. Μήτσκας για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης

Από την πλευρά του, ο πατέρας της 23χρονης Ιφιγένειας Μήτσκα, Σωτήρης, δήλωσε: «Αυτό που χάσαμε ο καθένας μας, δεν υπάρχει υποκατάστατο. Δυστυχώς, οι περισσότεροι εστιάζουν, ξέρεις, στα χρήματα, ας πούμε, και δεν είναι μόνο τα χρήματα είναι και άλλα πράγματα που εγώ πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν. Μιλώντας για τη δική μου οικογένεια, έχουμε μια κορούλα που μόλις γέννησε, έχουμε ένα άλλο αγόρι που σπουδάζει στο εξωτερικό. Μακάρι να μην χρειάζονταν όλα αυτά τα μέτρα, αλλά είναι έτσι η ζωή αυτόν τον καιρό, αυτές τις εποχές που οποιαδήποτε βοήθεια είναι σημαντική. Απλά στο μέλλον να μην υπάρξει άλλη Ιφιγένεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Όσο για την δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε οικογένειες θυμάτων και επιβαινόντων ο ίδιος ανέφερε: «Προσφέρθηκαν πολλοί να έρθουν να μας βοηθήσουν να μιλήσουμε για τα ψυχολογικά. Δεν έχουμε έρθει σε επαφή ακόμα με κανέναν. Με πήρε ένας κύριος που έχασε ένα παιδάκι στο Μακροχώρι πριν χρόνια, πως να στο πω, προτιμώ να μιλήσω αυτή τη στιγμή με αυτόν, για να μου πει πως είναι το μετά, ξέρω εγώ, πώς εξελίσσεται, που το έχει βιώσει και το βιώνει. Νομίζω πως θα μας βοηθήσει πιο πολύ».

Related posts

Ρίγη συγκίνησης στη Καλαμπάκα: Ο φόρος τιμής στις αδικοκοχαμένες δίδυμες Θώμη και Χρύσα και την ξαδέρφη τους – Η κραυγή «Αθάνατες»

Η μητέρα της 20χρονης Μάρθης για τα Τέμπη: «Είμαι θλιμμένη. Αντί να κάνει η κόρη μου μνημόσυνο σε εμένα, της έκανα εγώ»

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλόνισε ο σύντροφος της Κλαούντια Λάτα – «Έφυγα από την Ελλάδα, δεν έχω τίποτα»

«Νόμιζα πως ήταν κακό όνειρο»: Χαρούμενα νέα για τη 36χρονη Δάφνη, πήρε εξιτήριο 44 μέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Ο ήρωας της τραγωδίας των Τεμπών: O μαραγκός του Αγίου Όρους που έσωζε ζωές στο τρένο, έσπασε την σιωπή του και μιλάει για πρώτη φορά

Σαν σήμερα δάκρυσαν οι ουρανοί: Οι 21 νεκροί μαθητές στα Τέμπη και η απόφαση 15χρονης που σημάδεψε τη ζωή της 20 χρόνια πριν

Τραγωδία στα Τέμπη: Οι γιατροί σκέφτονται να «ξυπνήσουν» από το κώμα τον 20χρονο Γεράσιμο που επέζησε από το 1ο βαγόνι του μοιραίου τρένου

«Ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα!»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για την τραγωδία στα Τέμπη

Ρίγη συγκίνησης, το ανακοίνωσε ο αδελφός του: Υποτροφία στη μνήμη του Βάιου Βλάχου στο Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ