«Έρχεται η πολιτεία να με βοηθήσει κι εγώ θα πω όχι;»: Τι λένε οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη για τα μέτρα στήριξης

Τέμπη: Οι αντιδράσεις των συγγενών θυμάτων στα μέτρα στήριξης και αρωγής

Η κυβέρνηση ανκοίνωσε 11 μέτρα στήριξης και αρωγής συγγενών θυμάτων, τραυματιών και επιβαινόντων στη πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Οι συγγενείς των θυμάτων μιλάνε για τα μέτρα στήριξης.

O Χρήστος Χούπας, ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα, και ο οποίος μίλησε το πρωί στο ΣΚΑΪ λέγοντας πως «είναι βάλσαμο τα μέτρα αυτά για τους συγγενείς των θυμάτων», δήλωσε στον Ant1: «Αν ο άλλος είναι πλούσιος, ούτε που τον νοιάζει η οικονομική βοήθεια. Εγώ όμως που δεν είμαι και που ζορίζομαι να σπουδάσω τα ίδια μου τα τρία μου τα παιδιά φυσικά και με νοιάζει. Έρχεται δηλαδή η πολιτεία και σε βοηθάει κι εσύ θα πεις όχι; Στο χωριό μου λένε ότι από τη ζημιά δεν έχεις κέρδος. Το παιδί μου δεν πρόκειται να μου το φέρει κανείς πάλι πίσω για όλα τα πλούτη της γης. Άρα, λοιπόν; Εγώ μπορώ να πω ότι δεν δέχομαι μια βοήθεια; Δέχομαι την οποιαδήποτε βοήθεια του οποιουδήποτε».

Τέμπη: Ο κ. Χούπας και ο κ. Μήτσκας για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης

Από την πλευρά του, ο πατέρας της 23χρονης Ιφιγένειας Μήτσκα, Σωτήρης, δήλωσε: «Αυτό που χάσαμε ο καθένας μας, δεν υπάρχει υποκατάστατο. Δυστυχώς, οι περισσότεροι εστιάζουν, ξέρεις, στα χρήματα, ας πούμε, και δεν είναι μόνο τα χρήματα είναι και άλλα πράγματα που εγώ πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν. Μιλώντας για τη δική μου οικογένεια, έχουμε μια κορούλα που μόλις γέννησε, έχουμε ένα άλλο αγόρι που σπουδάζει στο εξωτερικό. Μακάρι να μην χρειάζονταν όλα αυτά τα μέτρα, αλλά είναι έτσι η ζωή αυτόν τον καιρό, αυτές τις εποχές που οποιαδήποτε βοήθεια είναι σημαντική. Απλά στο μέλλον να μην υπάρξει άλλη Ιφιγένεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Όσο για την δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε οικογένειες θυμάτων και επιβαινόντων ο ίδιος ανέφερε: «Προσφέρθηκαν πολλοί να έρθουν να μας βοηθήσουν να μιλήσουμε για τα ψυχολογικά. Δεν έχουμε έρθει σε επαφή ακόμα με κανέναν. Με πήρε ένας κύριος που έχασε ένα παιδάκι στο Μακροχώρι πριν χρόνια, πως να στο πω, προτιμώ να μιλήσω αυτή τη στιγμή με αυτόν, για να μου πει πως είναι το μετά, ξέρω εγώ, πώς εξελίσσεται, που το έχει βιώσει και το βιώνει. Νομίζω πως θα μας βοηθήσει πιο πολύ».

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό