Έρχεται πρόστιμο: Γι’ αυτούς τους οδηγούς είναι πλέον υποχρεωτικό το «Σ» στο πίσω παρμπρίζ

Έρχεται πρόστιμο: Ποια είναι η διαφορά απο το Ν

Το σήμα «Ν» που πρέπει να έχουν κολλημένο οι νέοι οδηγοί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου τους είναι γνωστό. Είναι κάτι που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια.

Υπάρχει όμως και μία νέα κατηγορία οδηγών οι οποίοι πρέπει πλέον να κολλούν ένα διαφορετικό γράμμα σήμανσης στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου τους για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Μετά τις νέες αποφάσεις υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης προσωρινού διπλώματος οδήγησης για ένα χρόνο στους 17χρονους οδηγούς για τους οποίους θα είναι υποχρεωτικό το «Σ» στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Έρχεται πρόστιμο για τους 17χρονους οδηγούς που δεν έχουν κολλήσει το «Σ»

Οι 17χρονοι οδηγοί θα πρέπει να κολλούν στο πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου διακριτικό σήμα διαστάσεων 12 x15 εκατοστά, το οποίο θα περιέχει το Κεφαλαίο γράμμα «Σ». Ακόμα όμως και αυτό το σήμα δεν αρκεί για να μπορούν να οδηγούν.

Οι επιπλέον απαιτήσεις για το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης σε 17χρονους είναι πρώτον η υποχρεωτική ύπαρξη συνοδηγού με την προϋπόθεση ότι, αυτός θα πρέπει να είναι άνω των 25 ετών και κάτοχος διπλώματος οδήγησης τουλάχιστον 5 χρόνια.

Δεύτερον οι  17χρονοι οδηγοί επιτρέπεται να οδηγούν μόνο εντός της Περιφέρειας στην οποία κατοικούν, ενώ αν κατά την διάρκεια του έτους δεν εμπλακούν σε ατύχημα, τότε θα πάρουν το κανονικό δίπλωμα οδήγησης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα πρέπει να δώσουν ξανά εξετάσεις.

Related posts

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο