Έριξε τη «βόμβα» και έμειναν όλοι με το στόμα ανοιχτό: Ο Πέτρος Φιλιππίδης απολογήθηκε και ξάφνιασε το ακροατήριο

Πέτρος Φιλιππίδης: Διαβάστε όλα όσα είπε στην απολογία του

«Εχω παραβρεθεί σε πολλά Μικτά Ορκωτά και η απολογία του είναι συγκλονιστική» δηλώνει η Κική Πακιρτζίδου, μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ο ηθοποιός κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου και πολλές φορές ξέσπασε σε κλάματα, λέγοντας πως «δεν αισθάνεται άνετα» και υποστηρίζοντας πως δεν είναι βιαστής. Ο Πέτρος Φιλιππίδης «δύο ολόκληρα χρόνια δεν έχει απαντήσει. Δεν έχει δώσει καμία συνέντευξη και μάλιστα η πρόεδρος του δικαστηρίου του είπε “καλά κάνατε και επιλέξατε να μιλήσετε μόνο θεσμικά και όχι σε κανάλια και εφημερίδες”. Δεν ήταν μία απολογία ενός κατηγορουμένου».

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν 40 χρόνια στον θέατρο και τον κινηματογράφο. Είναι μία κατάθεση ψυχής. Ξέσπασε πάρα πολλές φορές σε λυγμούς, είπε πως “ως ένας άνδρας 60 ετών δεν αισθάνομαι άνετα που κλαίω μπροστά σας”». Σύμφωνα με την κυρία Πακιρτζίδου, ο ηθοποιός απέκρουσε όλες τις κατηγορίες «είπε για όλες τις κυρίες, πως είναι οργανωμένο και τόνισε πως σε έναν χώρο όπως είναι το θέατρο, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021 δεν είχε ακουστεί ότι ο Φιλιππίδης είναι βιαστής. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν είναι βιαστής. Δεν έχει κάνει σεξουαλικές πράξεις με τη βία».

Η «βόμβα» που έριξε ο Πέτρος Φιλιππίδης στη δίκη

Ο κ. Φιλιππίδης ισχυρίστηκε  ότι δεν είναι βιαστής και ότι από πίσω κρύβονται δικηγορικό γραφείο και μάνατζερ. Αναφερόμενος στη στιγμή που ήρθαν στο φως οι καταγγελίες είπε πως «δεν το χωράει το μυαλό μου. Βγαίνει η πρώτη καταγγελία. Δεν είμαι ηλίθιος. Είμαι άνθρωπος του κόσμου και της κοινωνίας. Σε δημοσιογραφικούς κύκλους ακούγεται για βιασμό. Λέω αποκλείεται. Λέω δεν υπάρχει! Ερχεται η κατάθεση στον εισαγγελέα και γίνεται βιασμός. Τι να σας πω; Πώς αισθάνθηκα; Ηθελα να πεθάνω. Μετά έρχεται ακούω ότι είναι κι άλλος βιασμός τον οποίο δεν θυμόταν! Ούτε ξέρω τι σημαίνει κατά συρροή ούτε τίποτα. Εγώ ξέρω ότι δεν τα έχω κάνει. Μιλάω με τον τότε δικηγόρο μου. Πηγαίνω στην ανακρίτρια. Εκεί σταματάει η μνήμη μου», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός ο οποίος απέδωσε ως κίνητρο της πρώτης καταγγέλλουσας ότι ήθελε από κάπου να πιαστεί. «Παρουσιάστηκε ως άβγαλτο κοριτσάκι και έχει παντρευτεί στα 17. Μπορεί να συμβεί και δεν ξέρουμε πώς συνέβη. Αλλά όχι να ερχόμαστε σε ένα δικαστήριο από το οποίο κρέμεται η ζωή ενός ανθρώπου και να λέμε αυτά τα ψέματα», τόνισε.

Related posts

Δεν θα χρειαστεί να δουλέψει ποτέ ξανά: Να ο υπερτυχερός του Τζόκερ που κέρδισε 5.461.000 εκατ.ευρώ

Αφρικανική σκόνη: «Πνiγnκαν» Αρχαία Ολυμπία, Καλαμάτα και Κιάτο – Συγκλονιστικές εικόνες

Νέος σεισμός πριν από λίγο ταρακούνησε την Ελλάδα