Ερμιονίδα: Υπάρχει σχέδιο δημιουργίας αρχαιολογικού μουσείου

Ερμιονίδα: Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συμμετείχε σε σχετική τηλεδιάσκεψη

Ερμιονίδα: Σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη που συμμετείχε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Μενδώνη, συζητήθηκε το σχέδιο δημιουργίας ενός αρχαιολογικού μουσείου στην περιοχή της Ερμιονίδας. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης η κα. Μαριάννα Βραδινογιάννη, καθώς και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, αλλά και η έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας, κα. Άλκηστις Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με λεγόμενα του δημάρχου, από το 2018 είχε προταθεί να δοθεί το κτίριο του Παλαιού Δημαρχείου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ώστε να αξιοποιηθεί αναλόγως. Πρόκειται για ένα κτίριο νεοκλασσικό, το οποίο αν αξιοποιηθεί όπως πρέπει θα αποτελέσει πόλο έλξης.

Η κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη θα αναλάβει τα σχέδια για την αποκατάσταση του κτιρίου και τη μετατροπή του σε μουσείο. Αυτό θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο. Ακόμα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας θα αναλάβει να εκπονήσει μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα προχωρήσει στην αποδοχή δωρεάς του κτιρίου.

Ερμιονίδα: Θα δημιουργηθεί Αρχαιολογικό Μουσείο στην περιοχή

Δείτε τις δηλώσεις των κυριών Βαρδινογιάννη και Μενδώνη σχετικά με τη δημιουργία νέου μουσείου στην επαρχία Ερμιονίδας

Η κα. Μενδώνη ανέφερε «Το νέο μουσείο μπορεί να αποτελέσει όχι μόνον σημαντικό πόλο εντόπιας οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής αλλά κι έναν πρότυπο χώρο επίσκεψης και παιδείας για τους κατοίκους όλης τη ευρύτερης περιοχής. Ευχαριστώ τον δήμαρχο για την προθυμία του να συνεργαστούμε και την κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την πρότασή της να στηρίξει τη δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου, τιμώντας τη γενέτειρα της».

Ακόμα, με τη σειρά της η κα. Βαρδινογιάννη δήλωσε «Νιώθω πραγματικά μεγάλη συγκίνηση που το όραμά μας για τη δημιουργία ενός Αρχαιολογικού Μουσείου στην Ερμιόνη ξεκινά να υλοποιείται, με τη συμπαράσταση της Υπουργού Πολιτισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη. Η Ερμιόνη είναι ένας τόπος με μεγάλη ιστορία και αρχαιολογικό πλούτο, ο οποίος θα αναδειχθεί για να εξασφαλίσει στην Ερμιόνη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, την ιστορική συνέχεια που κάθε τόπος χρειάζεται για τη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο. Προσωπικά θα στηρίξω το εγχείρημα αυτό με όλες μου τις δυνάμεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην τπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, στον δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο και στη διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας κ. Άλκηστη Παπαδημητρίου που με τόση αγάπη και σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη σημαντική αυτή προσπάθεια».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν