Ερντογάν εναντίον Μητσοτάκη: «Για εμένα δεν υπάρχει πια, δε θα συναντηθώ ξανά μαζί του»

Ερντογάν: Η δυσαρέσκεια για την επίσκεψη του Μητσοτάκης στις ΗΠΑ

Η Τουρκία δεν δίστασε πλέον και με επίσημο τροπο να δείξει την έντονη δυσαρέσκεια της προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την επίσκεψη του και την ομιλία του στο Κογκρέσο.

Μόλις 2,5 μήνες μετά τη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν… γκρεμίζει κάθε γέφυρα επικοινωνίας μαζί του με τον πλέον επίσημο τρόπο. Μετά τα «καρφιά» από κυβερνητικά στελέχη για την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε μετά τη συνεδρίασε του υπουργικού συμβουλίου ότι «για μένα ο Μητσοτάκης δεν υπάρχει πια»!

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν είπε πως «δεν αναγνωρίζω πλέον τον Μητσοτάκη. Δεν θα του μιλήσω άλλο. Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στη διαμάχη μας μαζί του. Αλλά πήγε στις ΗΠΑ και επέκρινε την Τουρκία (στο Κογκρέσο). Μπορεί να δημιουργήσει τόσες στρατιωτικές βάσεις με άλλους. Η Τουρκία είναι αυτάρκης».

Περισσότερες δηλώσεις από τον Ερντογάν για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως η συνεδρίαση του συμβουλίου εταιρικής σχέσης Τουρκίας – Ελλάδας δεν θα πραγματοποιείται πλέον. «Δεν νομίζω ότι οι ΗΠΑ θα πάρουν την απόφασή τους για τα F-16 κοιτάζοντας τι θα έλεγε ο Μητσοτάκης», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Τουρκία έκανε λάθος να δεχτεί ξανά την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ» πρόσθεσε ο Ερντογάν και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προστατεύει τους Γκιουλενιστές. «Η Αθήνα έχει δημιουργήσει 10 στρατιωτικές βάσεις, εναντίον ποιών; Συνεργαζόμαστε μόνο με αξιότιμους πολιτικούς που κρατούν τον λόγο τους».

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα