Εσωτερικός τουρισμός: Πρώτη στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών η Πελοπόννησος

Εσωτερικός τουρισμός: Τριπλασιάστηκε η κίνηση και το ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο

Εσωτερικός τουρισμός: Μπορεί οι τουρίστες που περιμέναμε να μην ήρθαν φέτος εξαιτίας της πανδημίας, ωστόσο ο εσωτερικός τουρισμός πάει καλά. Η Πεποπόννησος έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων μιας και όσοι επιλέγουν τη συγκεκριμένη περιφέρεια για τις διακοπές τους τριπλασιάστηκαν.

Συγκεκριμένα, ο εσωτερικός τουρισμός στήριξε την περιοχή, καλύπτοντας ένα μέρος των απωλειών που σημείωσαν οι διεθνείς αφίξεις λόγω κορονοϊού.

Εσωτερικός τουρισμός: Πρώτη στις προτιμήσεις η Πελοπόννησος

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίας και προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου

Ο κ. Κώστας Μαρινάκος ανέφερε ότι «Ο εισερχόμενος τουρισμός διαμορφώθηκε σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα σε σύγκριση με τις αρχικές μας προσδοκίες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο τζίρος αναμένεται να καταγράψει πτώση κατά 60% σε σχέση με το 2019. Φέτος υπήρξε μια ετερογένεια στην Πελοπόννησο. Περίπου 700 ξενοδοχεία λειτούργησαν τελικά από τα 1.000 που βρίσκονται στην περιφέρειά μας, με τον εισερχόμενο τουρισμό να στηρίζει κυρίως τη δυτική Πελοπόννησο το διάστημα από 15 Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου».

Ακόμα, πρόσθεσε «Οι Έλληνες φέτος ψήφισαν Πελοπόννησο. Η Πελοπόννησος κατάφερε να έχει την πρωτοκαθεδρία στις προτιμήσεις των Ελλήνων αυτή τη σεζόν. Είναι ένας προορισμός φθηνός που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και η οδική πρόσβαση λειτούργησε θετικά».

Τέλος, κατέληξε «ο εσωτερικός τουρισμός στηρίζει και τα Σαββατοκύριακα τους δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου, με όσα καταλύματα έχουν μείνει πλέον σε λειτουργία να καταγράφουν πληρότητα σε ποσοστό 40%-50%».

Με πληροφορίες από tourismtoday.gr

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo