Έσβησε περιμένοντας πρώτες βοήθειες, ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε ξαφνικά: Νεκρή 43χρονη μητέρα 6 παιδιών

Κύπρος: Τραγωδία με μια μητέρα έξι παιδιών νεκρή

Τραγική είναι η είδηση από την Λάρνακα της Κύπρου με μια μητέρα μόλις 43 ετών να καταρρέει στο νοσοκομείο περιμένοντας να εξεταστεί στα επείγοντα.

Την τελευταία της πνοή στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας άφησε μία 43χρονη μητέρα 6 παιδιών την περασμένη Παρασκευή, καθώς μεταφέρθηκε εκεί με ψηλή πίεση και αδιαθεσία.

Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος της 43χρονης μητέρας έξι παιδιών Μαρίας Αξιού, η οποία απεβίωσε κατά την αναμονή της στις πρώτες βοήθειες του νοσοκομείου Λάρνακας, όπου μετέβη μετά από αδιαθεσία, με τον σύζυγο της να ξεσπά για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε και για το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι επέμεναν να προσκομίσει το safepass της προτού εισέλθει στο νοσοκομείο.

Σε δηλώσεις του στον REPORTER ο κ. Παναγιώτης Αξιού, ανέφερε πως«ήταν όλα ζήτημα δεκαπέντε λεπτών, αλλά φάνηκε αιώνας»,προσθέτοντας πως αυτός και γιος του είχαν μεταφέρει τη σύζυγο του στο νοσοκομείο, καθώς ένιωθε πόνους στο στήθος.

Όπως ανέφερε, «ζητούσα απεγνωσμένα να τη δουν άμεσα οι γιατροί, αλλά θα έπρεπε να περιμένει στη σειρά και να επιδείξει τα απαραίτητα έγγραφα. Ήταν ήδη αργά», προσθέτοντας πως η σύζυγος του είχε χαμηλή πίεση.

«Το απόγευμα, γύρω στις έξι παραπονέθηκε για πόνους στην καρδιά. Όταν ελέγξαμε την πίεσή της ήταν χαμηλή. Ήταν 20. Αμέσως, την μετέφερε στο νοσοκομείο».

Ο κ. Παναγιώτης, συγχυσμένος κατά την μεταφορά της 43χρονης στο νοσοκομείο, δεν έφερε μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα για τον κορωνοιό (σ.σ SafePass), με τον ίδιο να αναφέρει στους υπεύθυνους πως ήταν και οι δύο εμβολιασμένοι και θα τα προσκομίσει στη συνέχεια.

«Τους είπα πρέπει να την αφήσετε να μπει για να την δουν οι γιατροί, θα σας τα φέρω μετά. Στη συνέχεια μας ζητήθηκε να περιμένουμε στη σειρά. Είχα μπροστά μου τέσσερα ακόμη άτομα που περίμεναν, δεν μπορούσα να τους περάσω. Είχα ζητήσει, να μπει η γυναίκα μου, μέχρι να την γράψω. Μου είπαν να μην φωνάζω», δήλωσε.

Μέσα σε λίγα λεπτά η 43χρονη μητέρα από την Κύπρο έχασε την ζωή της

Μέσα σε λίγα λεπτά, η 43χρονη έχασε τις αισθήσεις της και σωριάστηκε στο έδαφος. «Είδα ότι δεν ήταν καλά, είχα καταλάβει ότι κάτι σοβαρό της συνέβαινε. Όταν έπεσε κάτω, έχασε το χρώμα της. Προσπάθησα να της παράσχω μόνος μου τις πρώτες βοήθειες. Ήρθαν οι γιατροί και την έβαλαν μέσα, εμένα με έδιωξαν. Όλα έγιναν μέσα σε δεκαπέντε λεπτά. Ήταν ήδη αργά».

Από την πλευρά του, ο γιος της οικογένειας, Ζαχαρίας, είπε πως η αντίδραση του πατέρα του ήταν άμεση.

«Όταν ο πατέρας πήγε την μητέρα μου στο νοσοκομείο του ζήτησαν SafePass. Στη συνέχεια του ζήτησαν να την γράψουν και μετά να την δουν οι γιατροί. Η μητέρα μου, ενώ περίμενα να γραφτεί, ένιωσε ξανά πόνο στο στήθος, προσπάθησε να μιλήσει στον πατέρα μου έπεσε κάτω. Τους παρακαλούσε να την βάλουν νωρίτερα μέσα ο πατέρας μου».

Ανακοίνωση αναφορικά με τα γεγονότα εξέδωσε ο ΟΚΥπΥ, διευκρινίζοντας ότι, «για επίσκεψη στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) δεν απαιτείται και δεν ζητείται safe pass για να τύχει κάποιος ιατρικής εξέτασης. Όσοι ασθενείς δηλώσουν ότι είναι θετικοί στο covid-19 ή έχουν συμπτώματα που παραπέμπουν σε νόσηση με COVID-19, εξετάζονται σε διαφορετικό χώρο. Οι υπόλοιποι άλλοι ασθενείς, τυγχάνουν ιατρικής εξέτασης και αν κριθεί ότι χρίζουν εισαγωγής, τότε διενεργείται εξέταση ταχείας ανίχνευσης».

Σύμφωνα με τους θεράποντες Ιατρούς του ΤΑΕΠ του Γ.Ν. Λάρνακας, αναφέρεται περαιτέρω, την ώρα προσέλευσης της ασθενούς, δεν υπήρχε άλλος ασθενής στην αναμονή, έκανε εγγραφή στις 18:45 και αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις της. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, εξετάσθηκε από Καρδιολόγο, έτυχε διασωλήνωσης και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε το προσωπικό, δυστυχώς η ασθενής δεν ανένηψε και κατέληξε.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και διαβεβαιώνουμε ότι, το περιστατικό θα τύχει διερεύνησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία αναφέρει πως δεν έχει ενώπιον της οποιαδήποτε καταγγελία σχετικά με τον θάνατο της άτυχης μητέρας.

Τι δήλωσε η αστυνομία για το περιστατικό με την 43χρονη μητέρα στην Κύπρο

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χρήστος Ανδρέου εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας «η Αστυνομία δεν έχει ενώπιον της καμία καταγγελία για το περιστατικό και διερευνούμε υπόθεση αφύσικου θανάτου».

Πρόσθεσε πως «απ’ ό,τι φαίνεται η γυναίκα μετέβη στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας λίγο πριν τις 7 το βράδυ της Παρασκευής 25 Μαρτίου. Η γυναίκα φαίνεται να αντιμετώπιζε κάποια παθολογικά προβλήματα, όχι όμως κορωνοϊό και έχασε τις αισθήσεις της αμέσως μόλις έκανε εγγραφή, προκειμένου να εισαχθεί στο ΤΑΕΠ για να εξεταστεί από γιατρό».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ανδρέου είπε ότι «την Κυριακή 27 Μαρτίου διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή Ορθόδοξο Ορθοδόξου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της γυναίκας.

Η νεκροτομή δεν κατέδειξε τα ακριβή αίτια θανάτου, ωστόσο λήφθηκαν δείγματα για να αποσταλούν για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις».

Related posts

Πώς να ενεργοποıήσετε στο κıνητό την εφαρμογή για εıδοποίηση πρıν τον σεıσμό

Νέος πολύ μεγάλος σεισμός πριν λίγο – Αισθητός στην Αττική

Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες