Ετοιμάζουν αντάρτικο στην Αχαΐα: 1.000 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία αρνούνται να εμβολιαστούν – Ετοιμάζουν και καταλήψεις

Ετοιμάζουν αντάρτικο στην Αχαΐα: 1.000 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία αρνούνται να εμβολιαστούν – Ετοιμάζουν και καταλήψεις

Αχαΐα: Αποφασισμένοι να μην κάνουν τα εμβόλια είναι οι εργαζόμενοι σε νοσηλευτικές μονάδες

Αχαΐα: Αποφασισμένοι να μην κάνουν τα εμβόλια κατά του COVID-19 είναι οι εργαζόμενοι σε νοσηλευτικές μονάδες της Αχαΐας. Όπως οι ίδιοι τονίζουν, θεωρούν την υποχρεωτικότητα, ως παραβίαση των ατομικών τους δικαιωμάτων.

“Αντάρτικο” εργαζομένων σε νοσηλευτικές μονάδες της Αχαΐας οι οποίο αρνούνται να εμβολιαστούν, με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων να κάνουν λόγο για περίπου 1000 αρνητές, ανάμεσά τους και αρκετοί γιατροί.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε, με την συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ρίου συνάντηση όσων αντιδρούν στο μέτρο. Σύμφωνα με το Tempo24 δήλωσαν

αποφασισμένοι να μην εμβολιαστούν θεωρώντας την υποχρεωτικότητα, παραβίαση των ατομικών τους ελευθεριών, παρότι θα κινδυνεύσουν με αναστολή της εργασίας τους εάν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου δεν έχουν προχωρήσει έστω και στην πρωτη δόση εμβολίου.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις συνδικαλιστών του χώρου “αγγίζουν” τα 1.000 άτομα που μέχρι σήμερα αρνούνται να εμβολιαστούν.

Ετοιμάζουν αντάρτικο στην Αχαΐα: 1.000 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία αρνούνται να εμβολιαστούν – Ετοιμάζουν και καταλήψεις

Οι αρνητές των εμβολίων στο νομό Αχαΐας

  • Νοσοκομείο Ρίου: 300
  • “Αγ. Ανδρέας”: 250
  • Αίγιο: 50
  • Καραμανδάνειο: 30
  • Κέντρα Υγείας: 30

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αντίστοιχο κλίμα έχει δημιουργηθεί και στο νομό Ηλείας, όπου υπολογίζεται πως πάνω από 200 εργαζόμενοι παραμένουν ανεμβολίαστοι. Όπως αναφέρει το Tempo24 στο νοσοκομείο Αμαλιάδας είναι περίπου 50 άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ και στο Κέντρο ΑΜΕΑ Λεχαινών η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δεν έχει προγραμματίσει εμβολιασμό.

Αχαΐα: Σχεδιάζουν καταλήψεις στα γραφεία των Διοικήσεων

O πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” Κώστας Πετρόπουλος δήλωσε ότι με κάθε μέσο θα υπερασπιστούν τους συναδέλφους τους, που δεν θέλουν να εμβολιαστούν υποχρεωτικά. Υποστήριξε μάλιστα, ότι προέχει η αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας κατά του κορονοϊού. Για το πως θα στηριχθούν οι αρνητές εργαζόμενοι ανέφερε πως θα προχωρήσουν ακόμη και σε καταλήψεις των γραφείων των διοικήσεων των νοσολευτηρίων.

Παράλληλα, στις 26 Αυγούστου προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τα σωματεία εργαζομένων έξω από τα γραφεία της 6ης ΥΠΕ.

Από την πλευρά του, “όσοι δεν πραγματοποιήσουν έστω και μια δόση εμβολίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα έχουν ως συνέπεια την αναστολή της εργασίας τους”, τόνισε στο tempo24 ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, υπογραμμίζοντας πως θα εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς καμιά εξαίρεση.

Προτεινόμενα