Έτοιμος για «Gay» γάμους και υιοθεσίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Εντολές σε δύο κορυφαίους υπουργούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμος για γάμους ομοφυλόφυλων ζευγαριών και υιοθεσίες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να εισηγηθεί μία μεγάλη τομή στην ελληνική κοινωνία. Αυτή της νομιμοποίησης του γάμου ομόφυλων ζευγαριών και το πλήρες δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο πρωθυπουργός έχει ήδη δώσει τις ανάλογες εντολές στους δύο κορυφαίους υπουργούς του. Τον Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Άκη Σκέρτσο.

Οι δύο υπουργοί επικρατείας αναμένεται να επεξεργαστούν το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο θα έρθει προς ψήφιση από την παρούσα βουλή. Ο πρωθυπουργός πιστεύει πως ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα περνούσε άνετα και με ευρεία πλειοψηφία, έχοντας ως δεδομένο ότι και ο ΣυΡιζΑ θα το υπερψηφίσει. Ενώ θεωρεί ότι ουδείς εκ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θα τολμήσει να το καταψηφίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από newsbreak.gr, εκεί που υπάρχει μία σχετική διχογνωμία είναι ο τρόπος με τον οποίο η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα κοινοποιηθεί. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού πιστεύουν ότι δεν θα πρέπει να έρθει προς ψήφιση με επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες, διότι κάτι τέτοιο θα ξένιζε μεγάλο κομμάτι της εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός όμως θεωρεί ότι αυτή η πρωτοβουλία θα πρέπει να γίνει ευρέως γνωστή και να αποτελέσει μάλιστα στίγμα της πολιτικής κατεύθυνσης που θέλει να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράταξη.

Αυτή η διχογνωμία μάλλον θα επιλυθεί με κάποιες σφυγμομετρήσεις που θα γίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου πριν την ανακοίνωση.

Το σχετικό ρεπορτάζ για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Related posts

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη