Έτρεχαν όλοι έξω από τη θάλασσα: Χαμός σε ελληνική παραλία, φώναζε ο κόσμος με όσα είδε

by Newsroom i-diakopes.gr
Έτρεχαν όλοι έξω από τη θάλασσα: Χαμός σε ελληνική παραλία, φώναζε ο κόσμος με όσα είδε

Πρόσφατα, δημιουργήθηκε αναστάτωση σε παραλία του Καστελόκαμπου Αχαΐας με ένα φίδι που κολυμπούσε κοντά σε λουόμενους, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το flamis.gr, λίγο μετά τις 3 το απόγευμα, άνθρωποι που απολάμβαναν το μπάνιο τους ξαφνικά ξέσπασαν σε φωνές και έξω από το νερό εμφανίστηκαν ανήσυχοι.

Μια γυναίκα παρατήρησε αρχικά το μεγάλο φίδι να κολυμπάει δίπλα της, καθώς προσπαθούσε να φτάσει στην ακτή, και με δυσπιστία αντιμετώπισε την απρόσμενη εικόνα.

Στο βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα οι κινήσεις του ερπετού, το οποίο με το χαρακτηριστικό σχήμα S επιχειρεί να βγει στην ξηρά, ενώ οι θεατές, διατηρώντας ασφαλή απόσταση, παρακολουθούν το εκπληκτικό θέαμα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εμφάνιση φιδιών στην Πάτρα έχει αυξηθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Πριν από λίγες ημέρες, ένα φίδι εντοπίστηκε στην αυλή ενός σχολείου στα Βραχνέϊκα, ενώ ένα άλλο βρέθηκε κρυμμένο μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Συνολικά, η παρουσία φιδιών στην Ελλάδα δεν θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς συνήθως δεν αποτελούν απειλή εκτός εάν αισθανθούν ότι έχουν παγιδευτεί, κατά τη γνώμη των ειδικών.

Στην Ελλάδα, μόνο η οχιά θεωρείται δηλητηριώδες φίδι και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ωστόσο, η έγκαιρη χορήγηση αντιδοτικού ορού μπορεί να αποφύγει τις χειρότερες επιπτώσεις.

Ο εν λόγω ορός αποδείχτηκε ευεργετικός για τον 50χρονο κάτοικο της περιοχής του Ερυμάνθου, ο οποίος δέχθηκε δάγκωμα από οχιά όταν προσπάθησε να φορέσει την πλαστική του μπότα (στην οποία το φίδι είχε καταφύγει), με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» για μία εβδομάδα.

Προτεινόμενα