Έτσι πήρε φωτιά η 2χρονη στη Θεσσαλονίκη – Έπαθε εγκαύματα 60% σε όλο το σώμα της

by Maria Giannoutsou
Έτσι πήρε φωτιά η 2χρονη στη Θεσσαλονίκη – Έπαθε εγκαύματα 60% σε όλο το σώμα της

Εγκαύματα σε ποσοστό 60% υπέστη η δίχρονη – Το φόρεμα που προκάλεσε στατικό ηλεκτρισμό και ανάφλεξη
Με εγκαύματα πατέρας και παππούς που προσπάθησαν να σβήσουν με τα χέρια τους τις φλόγες που τύλιξαν τα ρούχα του παιδιού.

Εγκαύματα σε ποσοστό 60% υπέστη το 22 μηνών μωρό μετά από ανάφλεξη στο σώμα του που προκλήθηκε την ώρα που ο πατέρας του έβαζε βενζίνη στο αυτοκίνητό του στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, ο 28χρονος πατέρας του μωρού μετά το μηχανάκι ανεφοδίασε με το μπιτόνι βενζίνης και το αυτοκίνητό του. Αμέριμνο το παιδάκι πήγε να τρέξει στην αγκαλιά του και τότε, εξαιτίας της ποιότητας του υφάσματος του φορέματος του κοριτσιού, δημιουργήθηκε στατικός ηλεκτρισμός με το μπιτόνι, ο οποίος προκάλεσε την ανάφλεξη.

Τα ρούχα του παιδιού τυλίχτηκαν στις φλόγες και ο πατέρας μαζί με τον παππού στην προσπάθειά τους να τις σβήσουν με τα χέρια -σκίζοντας ουσιαστικά τα ρούχα για να μην καεί ζωντανό- υπέστησαν εγκαύματα στα χέρια, με τον ηλικιωμένο άνδρα μάλιστα να χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.

Σοβαρότερα τραύματα φέρει και το παιδί, με ένα μεγάλο ποσοστό της επιφάνειας του κορμιού του (60%) να έχει υποστεί επίσης εγκαύματα. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Παπαγεωργίου και από εκεί με αεροδιακομιδή στο “Αγλαΐα” όπου και νοσηλεύεται, ενώ για καλή τύχη δεν προκλήθηκε βλάβη σε ζωτικά όργανα, με αρμόδιες πηγές να εξηγούν ότι η συγκεκριμένη περίπτωση ανάφλεξης -από στατικό ηλεκτρισμό- είναι από τις πιο σπάνιες που μπορεί να συμβούν.

Προτεινόμενα