Έτσι θα σωθούν τα Χριστούγεννα: Εξετάζει υποχρεωτικό εμβολιασμό και στους 50αρηδες η κυβέρνηση

by Αντώνης Βαλμάς

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Εξετάζεται και για τους 50αρηδες

Την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στις ηλικίες άνω των 50 ετών εξετάζει η κυβέρνηση, με στόχο η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων να κάνει όσο γίνεται πιο ασφαλή Χριστούγεννα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για να γίνουν μαζικοί διαγνωστικοί έλεγχοι στο σύνολο του πληθυσμού ώστε να αρχίσει η κάμψη της επιδημιολογικής καμπύλης που παρουσιάζει τάσεις σταθεροποίησης, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί υψηλό αριθμό θυμάτων κυρίωs στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Έτσι θα σωθούν τα Χριστούγεννα: Εξετάζει υποχρεωτικό εμβολιασμό και στους 50αρηδες η κυβέρνηση

Μετά τη ραγδαία εξάπλωση και της μετάλλαξης Όμικρον για την οποία λαμβάνονται μέτρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού.

Πως πάει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των 60αρηδων

Στο μεταξύ, θετική φαίνεται να είναι η ανταπόκριση των πολιτών άνω των 60 ετών μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και των πρόστιμο των 100 ευρώ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 17.500 πολίτες άνω των 60 ετών έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό σε λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση του μέτρου.

Ταυτόχρονα, σημαντική αύξηση σημειώνεται και στα ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την επίσημη πλατφόρμα του εμβολιαστικού προγράμματος, τρίτη δόση έχει κάνει το 70% των ευπαθών ηλικιακών ομάδων, ενώ μόλις τις τελευταίες ημέρες έκλεισαν το ραντεβού τους άλλοι 40.000 συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της κυβέρνησης και των ειδικών επιστημόνων να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo