«Έβαλαν κουκούλες και άρχισαν να μαχαιρώνουν και να χτυπάνε κόσμο» – Άγρια επεισόδια σε σχολείο στη Σταυρούπολη

by Τόνια Τζαφέρη

“Μας προκάλεσαν και τους επιτεθήκαμε”

Τραγικές εικόνες έρχονται από λύκειο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, όταν διαδραματίστηκαν άγρια επεισόδια και άκρως επικίνδυνα για τους μαθητές και τους δασκάλους.

Τις δραματικές στιγμές που έζησε νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, περιγράφει μαθήτρια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Με τρόμο περιγράφει μαθήτρια στο voria.gr τα όσα έζησε η ίδια και άλλοι μαθητές κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν νωρίς το πρωί στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη δυτική Θεσσαλονίκη, όταν κουκουλοφόροι εξήλθαν από τις σχολικές εγκαταστάσεις και επιτέθηκαν σε φοιτητές.

«Έβαλαν κουκούλες και άρχισαν να μαχαιρώνουν και να χτυπάνε κόσμο» – Άγρια επεισόδια σε σχολείο στη Σταυρούπολη

Όπως είπε η 17χρονη μαθήτρια, μια ομάδα περίπου 30 ατόμων, μαθητές στα ΕΠΑΛ, βγήκαν μέσα από το σχολείο και, φορώντας κράνη-κουκούλες και κρατώντας διάφορα αντικείμενα, επιτέθηκαν με μανία κατά των συγκεντρωμένων φοιτητών που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική διαμαρτυρία, έξω από το σχολείο.

«Έβαλαν κουκούλες και άρχισαν να μαχαιρώνουν και να χτυπάνε κόσμο» – Άγρια επεισόδια σε σχολείο στη Σταυρούπολη

«Οι φοιτητές ήταν από έξω γιατί πριν λίγες ημέρες, ενώ μοίραζαν φυλλάδια, χτυπήθηκαν κάποια άτομα. Παιδιά του σχολείου, φασίστες, πήγαν από πίσω, έβαλαν κουκούλες, βγήκαν έξω και αρχίσαν να μαχαιρώνουν, να χτυπάνε κόσμο άσχημα. Έπρεπε να έχουν φύγει εδώ και καιρό από το σχολείο. Θα μπορούσαμε να είχαμε χτυπήσει πολλά παιδιά από το σχολείο», κατήγγειλε η 17χρονη και ανέφερε ότι υπήρξαν αρκετοί τραυματίες από τα επεισόδια. «Δύο άτομα συγκεκριμένα είχαν στο κεφάλι τους αίματα από το ξύλο», είπε.

Περισσότερες μαρτυρίες σχετικά με τα άγρια επεισόδια στην Σταυρούπολη

«Μας επιτέθηκαν με ρόπαλα, κράνη και σιδερογροθιές, τα οποία έκρυβαν μέσα στο σχολείο. Φαίνεται πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν τελείωσε με την καταδίκη της Χρυσης Αυγής», ανέφεραν μετά την λήξη του επεισοδίου εκπρόσωποι των φοιτητών, καλώντας σε «αντανακλαστική αντιφασιστική κινητοποίηση» στη Σταυρούπολη εντός της ημέρας.

Το περιστατικό ερευνάται από τη διεύθυνση ασφάλειας της αστυνομίας, ώστε να διαπιστωθεί, μεταξύ άλλων, αν τα άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και επιτέθηκαν στους φοιτητές, ανήκουν στον μαθητικό πληθυσμό του σχολείου.

Μία ώρα μετά τη λήξη του επεισοδίου διαπιστώθηκε η παρουσία καπνού στην ταράτσα του σχολείου και έσπευσε όχημα της πυροσβεστικής, όπου διαπίστωσε πως δεν υπάρχει εστία πυρκαγιάς.

Μαθητές του 1ου και 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Σταυρούπολης μίλησαν για όσα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης μπροστά από το σχολείο. Αποδίδουν ευθύνες στους φοιτητές των αριστερών οργανώσεων και υποστηρίζουν ότι προκλήθηκαν. Παραδέχονται ωστόσο ότι οι μαθητές ήταν εκείνοι που άσκησαν βία.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν