Έβγαλαν τα «μαχαίρια» Μπογδάνος και Λατινοπούλου: Από τη θορυβώδη διαγραφή έως το copyright του ονόματος «Πατρίδα»

Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Πατρίδα Αφροδίτη Λατινοπούλου» ή «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α» (Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής);

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τη θορυβώδη διαγραφή της Αφροδίτης Λατινοπούλου από το κόμμα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. (Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής). Η ξαφνική διαγραφή της πολιτεύτριας ήρθε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, λόγω της εναντίωσης της στη συμπόρευση με το κόμμα του Πρόεδρου Εμφιετζόγλου. Ωστόσο, η Αφροδίτη Λατινοπούλου δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά πέρασε στην αντεπίθεση και προανήγγειλε με ένα «πύρινο» διάγγελμα στο instagram την ίδρυση του δικού της κόμματος με το όνομα… «ΠΑΤΡΙΔΑ».

Μπερδευτήκατε; Διόλου παράξενο. Η άλλοτε πολιτεύτρια της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Αφροδίτη Λατινοπούλου αποφάσισε εν τέλει να πορευτεί μόνη της στο πολιτικό ξέφωτο και ίδρυσε το κόμμα με το όνομα «ΠΑΤΡΙΔΑ- Αφροδίτη Λατινοπούλου». Το ζήτημα είναι ότι το όνομα του δικού της κόμματος διαφέρει για μερικές…τελείες από το ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, συντομογραφία της Πατριωτικής Δύναμης Αλλαγής. Στον τίτλο, παράλληλα, η κ. Λατινοπούλου έχει προσθέσει ως διακριτικό στοιχείο το όνομά της.

Η ίδια τις προηγούμενες μέρες είχε επαφές με νομικούς κύκλους, πριν λανσάρει το δικό της κόμμα. Είναι άγνωστο, πάντως, ως αυτή την ώρα, αν ο τίτλος του κόμματος έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο.

Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Ερχόμαστε δυνατά για το μέλλον μας, την πατρίδα μας και τα παιδιά μας»

Πέραν του ονόματος, πάντως, η κ. Λατινοπούλου σε ένα δίλεπτο μήνυμα με οξύ ύφος περιέγραψε όλα όσα τη βρίσκουν αντίθετη. Μιλάει για «κοινές πολιτικές όλων των κομμάτων», για «πόλεις παραδομένες στη βρώμα, την ανασφάλεια και την εγκληματικότητα», ενώ σημειώνει ότι το σύνθημά της είναι «ερχόμαστε δυνατά για το μέλλον μας, την πατρίδα μας και τα παιδιά μας».

Υποστηρίζει ότι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν φόρους για επιδόματα “δήθεν ευπαθών ομάδων” και παράλληλα μιλά για “άθλιο αριστερό αφήγημα της ορθοπολιτικής ατζέντας”, ενώ αφήνει αιχμές και κατά της Δικαιοσύνης η οποία όπως υποστηρίζει “κλείνει πολλές φορές το μάτι προς αυτόν που έχει τα λεφτά”. Υποστηρίζει, δε, ότι η θρησκεία είναι υπό διωγμόν.

Η έκρηξη του Κωνσταντίνου Μπογδάνου για την επιλογή του ονόματος του κόμματος της Αφροδίτης Λατινοπούλου

Και μπορεί η δημιουργία κόμματος από μέρους της κ. Λατινοπούλου να μην εξέπληξε πολλούς, καθώς είχε μείνει εκτός από άλλα σχήματα του χώρου και φερόταν αποφασισμένη να πορευτεί μόνη της, η επιλογή του ονόματος, όμως, έφερε έκρηξη.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος υπογραμμίζει σε συνομιλητές του ότι έχει κατοχυρώσει το όνομα ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. τόσο στον Άρειο Πάγο όσο και στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ). Μάλιστα, όπως πληροφορείται το protothema.gr, ο ίδιος εμφανίζεται διατεθειμένος να κινηθεί νομικά για να υπερασπιστεί το κεκτημένο του, με ασφαλιστικά μέτρα, αγωγή και μήνυση. Όπως αναφέρουν, πάντως, πηγές από το περιβάλλον του, ο ίδιος δεν πρόκειται να μπει σε δημόσια αντιπαράθεση. «Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να παλέψουμε στη λάσπη με έναν άνθρωπο που έκανε καριέρα επειδή απολαμβάνει την αρνητική δημοσιότητα», αναφέρουν από το περιβάλλον του κ. Μπογδάνου, ο οποίος στο νέο σχήμα με τον κ. Εμφιετζόγλου έχει αναλάβει αντιπρόεδρος της Πατριωτικής Ένωσης.

Η θορυβώδης διαγραφή της Αφροδίτης Λατινοπούλου από το κόμμα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Υπενθυμίζεται ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά τη θορυβώδη διαγραφή της από το κόμμα που είχαν συνιδρύσει με τον κ. Μπογδάνο. Σε ανακοίνωσή του, ο Κ. Μπογδάνος σημείωσε πως η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια συνεδριάσης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματός του. Από την πλευρά της η Αφροδίτη Λατινοπούλου χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα διέψευσε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, μιλώντας για ξεπούλημα του κόμματος, τονίζοντας πως ουδέποτε υπήρξε απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, γιατί απλά αυτό ποτέ δεν έγινε. «Ήταν ένα κακοστημένο σόου 20 φίλων σου, δεν υπάρχουν υπογραφές», σημείωσε.

Παράλληλα κατηγόρησε τον Κων/νο Μπογδάνο πως πήγε για καθαρά βιοποριστικούς λόγους εκεί που έβριζε, αφήνοντας σαφείς αιχμές για οικονομική εξαγορά και χρηματισμό. Και κατέληξε η κα Λατινοπούλου λέγοντας «έχεις αλλάξει 32 θέσεις, το ότι το κάνεις μια ακόμη φορά δεν εκπλήσσει κανέναν».

Ο κ. Μπογδάνος διέγραψε το σχόλιό της, η κ. Λατινοπούλου σχολίασε το παραπάνω στο instagram και εν συνεχεία ο κ. Μπογδάνος απάντησε με ένα tweet λέγοντας «”Στη διαγραφείσα Λατινοπούλου προτάθηκε η αντιπροεδρία του συνασπισμού και η Α Θεσσαλονίκης. Είπε “δεν με ενδιαφέρει να μπούμε Βουλή”. Έφτυσε την πλειοψηφία για να γίνει αρχηγός, υπονόμευσε την ΠΑΤΡΙΔΑ έχοντας ήδη έτοιμο δικό της κόμμα», ενώ προσέθεσε ότι για τις ύβρεις θα κινηθεί νομικά. Μάλιστα, παρουσιάστηκε και έγγραφο με την πρόταση για την αντιπροεδρία που κατέθετε ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Πλέον, η αντιπαράθεση των δύο άλλοτε συμπορευόμενων προσλαμβάνει νέες διαστάσεις, καθώς η κόντρα θυμίζει άλλες που έχουν γραφτεί στην ιστορία της πολιτικής ή του Τύπου. Για παράδειγμα, ποιος δεν θυμάται τη μνημειώδη εκδοτική κόντρα για το σήμα του «Αδέσμευτου Τύπου» μεταξύ των αποβιοσάντων Δημήτρη Ρίζου και Κωνσταντίνου Μήτση, με τις δύο εφημερίδες να κυκλοφορούν για χρόνια με το ίδιο όνομα. Επίσης, στην ίδια σφαίρα, ανήκει και η κόντρα των…ΚΚΕ, του ΚΚΕ Μ-Λ (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) και του ΚΚΕ Λ-Μ (Λενινιστικό-Μαρξιστικό).

Κατά τα φαινόμενα και με τις εκλογές να απέχουν λίγες εβδομάδες, πάντως, φαίνεται ότι ο τελικός λόγος θα ανήκει στα δικαστήρια και συγκεκριμένα στον Άρειο Πάγο.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα