Ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Ζητούν έκτακτα μέτρα από την ΕΕ λόγω κορονοϊού

Ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Ζητούν έκτακτα μέτρα από την ΕΕ λόγω κορονοϊού

Ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Ποια είναι τα αιτήματά τους για στήριξη εν μέσω πανδημίας

Ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Τα αεροδρόμια στην Ευρώπη ζήτησαν σήμερα από την ΕΕ έκτακτα και συγκεκριμένα μέτρα. Μιας και ανησυχούν για την κατάστασή τους που επιδεινώνεται με την κλιμάκωση της κρίσης της Covid-19. H κρίση συνεχίζει να επιδεινώνεται, ανέφερε σε ανακοίνωση ο γενικός διευθυντής του ACI Europe (Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης) Ολιβιέ Γιάνκοβιτς. 

Ο οργανισμός, που αντιπροσωπεύει 500 αεροδρόμια σε 46 ευρωπαϊκές χώρες, προειδοποίησε στα τέλη Οκτωβρίου για τον κίνδυνο πτωχεύσεων κατά τους επόμενους μήνες για περίπου 200 περιφερειακά αεροδρόμια λόγω της συνεχιζόμενης αδυναμίας στην αεροπορική κίνηση εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων και των περιορισμών για την ανακοπή της εξάπλωσης της covid-19.

Ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Ζητούν έκτακτα μέτρα από την ΕΕ λόγω κορονοϊού

Δείτε αναλυτικά τι ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα αεροδρόμια

Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ζητούν συγκεκριμένα η κρατική βοήθεια προς τις επιχειρήσεις να μπορεί να καταβληθεί έως τα τέλη του 2021. Τον Οκτώβριο, οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν τη διεύρυνση και την παράταση έως το καλοκαίρι του 2021 της χαλάρωσης της κρατικής βοήθειας που υιοθετήθηκε την περασμένη άνοιξη προκειμένου να στηριχθούν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις απέναντι στην κρίση του κορονοϊού. 

Ο ACI ζητά επίσης ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αεροπορία που θα επιτρέψει την καταβολή βοήθειας όσο παραμένουν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη. Ενώ ο κλάδος των αερομεταφορών είναι ένας από τους πλέον πληγέντες από την κρίση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα