Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Οι Ευρωπαίοι θα μειώσουν τα αεροπορικά ταξίδια προς όφελος του περιβάλλοντος

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Οι Ευρωπαίοι θα μειώσουν τα αεροπορικά ταξίδια προς όφελος του περιβάλλοντος

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Θα μειώσουν επίσης και την κατανάλωση κρέατος σύμφωνα με έρευνα

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Διατεθειμένοι να μειώσουν τα αεροπορικά ταξίδια και την κατανάλωση κρέατος είναι οι Ευρωπαίοι. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η European Investment Bank, η πλειοφηψία των Ευρωπαίων πολιτών συμφώνησαν σε αυτά τα δύο συμπεράσματα.

Συνολικά συμμετείχαν στην έρευνα 27.700 ερωτηθέντες από τα 27 μέλη της ΕΕ και το 74% δήλωσε ότι έχει σκοπό να μειώσει τα αεροπορικά ταξίδια για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μάλιστα το 71% δήλωσε ότι μετά το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού, θα προτιμά το τρένο έναντι του αεροπλάνου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το δίμηνο Οκτώβριος – Νοέμβριος 2020. Και το 66% των ερωτηθέντων δήλωσε επίσης ότι έχει μειώσει την κατανάλωση κρέατος. Ενώ το 13% ανέφερε ότι σχεδιάζει να το κάνει μετά το τέλος της πανδημίας.

Εξαιτίας των lockdowns που επιβλήθηκαν, μειώθηκαν σημαντικά οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ωστόσο, το 2020 ήταν μία από τις θερμότερες χρονιές που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία. Είναι αναγκαίο λοιπόν να ληφθούν ορισμένα μέτρα προς αντιμετώπισης της αλλαγής του κλίματος.

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Οι Ευρωπαίοι θα μειώσουν τα αεροπορικά ταξίδια προς όφελος του περιβάλλοντος

Δείτε αναλυτικά τι σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Ανάμεσα στους σχεδιασμούς της ΕΕ είναι να λάβει μέτρα όπως η αναβάθμιση των κτιρίων ώστε να είναι λιγότερο ενεργοβόρα. Καθώς και η επιβολή υψηλότερου κόστους άνθρακα στα εργοστάσια. Αλλά και η υποχρέωση των αυτοκινητοβιομηχανιών να πληρούν όλα τα απαραίτητα πρότυπα για τους ρύπους.

Επιπρόσθετα, η ΕΕ έχει δεσμευτεί να υπάρχουν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια δημόσιοι σταθμοί φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2030. Φέτος επίσης καταργείται η ευρεία χρήση προϊόνταν από πλαστικό. Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της European Investment Bank, Αμπρουάζ Φαγιόλ «Οι πολίτες νιώθουν τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και θέλουν η κλιματική κρίση να αντιμετωπιστεί με πρωτοφανή δράση».

Προτεινόμενα