Έβρος: Οργή προκάλεσε στον Ερντογάν ο Σταυρός στη Νέα Βύσσα

Έβρος: Έξαλλος είναι ο Ερντογάν με το Σταυρό στη Νέα Βύσσα.

Έβρος: Ο Τούρκος Πρόεδρος ο οποίος έχει εμμονές κατά της Ελλάδας και βλέπει φαντάσματα παντού βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Πρώτα είχε προηγηθεί η μήνυση κατά της ελληνικής εφημερίδας. Έπειτα ο Τούρκος πρόεδρος παραπονέθηκε στην Άγγελα Μέρκελ για την ανύψωση σταυρού στη Βύσσα στον Έβρο. Ο Σταυρός αυτός είναι ορατός από την Αδριανούπολη.

Ένας μεγάλος φωτεινός Σταυρός έχει τοποθετηθεί πριν λίγες μέρες στον τριγύρω χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Είναι ορατός στην Αδριανούπολη, καθώς και άλλες τουρκικές περιοχές.

Η δυσαρέσκεια του Ερντογάν για το Σταυρό στη Νέα Βύσσα στο νομό Έβρου.

Επιπλέον τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι ο Ερντογάν είναι έντονα δυσαρεστημένος πράγμα τ΄ οποίο εξέφρασε στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με πηγές, αναμένεται να το θέσει και επισήμως στην Μέρκελ. Αυτό θα γίνει κατά την βιντεοδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τσαρλς Μισέλ, την Τρίτη πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 24-25 Σεπτεμβρίου.

Η έντονη αντίδραση για το γιγαντιαίο σταυρό προκλήθηκε καθώς υπάρχουν οι στρατιωτικές και πολιτικές εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ Ελλάδα και Τουρκίας. Οι οποίες εντάσεις αφορούν αμφισβητούμενα εδάφη στην ανατολική Μεσόγειο. Η Γερμανία έδειξε προσπάθεια και ανέλαβε τον διαμεσολαβητικό ρόλο στη σειρά.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ξεκάθαρα, οι Τούρκοι θα βάλουν στο τραπέζι όλα τα καυτά ζητήματα. Αιγαίο, Α. Μεσόγειος, Κυπριακή ΑΟΖ και τώρα και ο Έβρος. Είναι ξεκάθαρο που θα στοχεύσουν. Ο Σταυρός είναι το λιγότερο που τους ενοχλεί, αλλά σύντομα θα προκαλέσουν ζήτημα για τη μειονότητα στη Θράκη. Πρέπει να είμαστε σ’ επαγρύπνηση, για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως!

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Related posts

«Συναγερμός» για ακόμη ένα εμφιαλωμένο νερό: Περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες

Σοβαρό τροχαίο στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Αυτό που “έτρεμαν” Βασιλόπουλος και The Mart: Ρωσικός κολοσσός μάρκετ με χαμηλές τιμές ανοίγει σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη