Ευρυτανία: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Βελούχι – Το τοπίο είναι μαγευτικό

Ευρυτανία: Αλλαγή του καιρού στην περιοχή με πτώση της θερμοκρασίας και τα πρώτα χιόνια

Ευρυτανία: Αλλαγή παρουσίασε ο καιρός στην περιοχή της Ευρυτανίας, όπου και έπεσε το πρώτο χιόνι σήμερα 19 Νοεμβρίου. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στο Βελούχι, με ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται άνω των 1.700 μέτρων. Στο βουνό επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι και η θερμοκρασία κυμαίνεται από -2 έως 1 Κελσίου.

Η ψύχρα είναι αισθητή και η θερμοκρασία στο Καρπενήσι δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς.  

Βελτίωση αναμένεται την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, ωστόσο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το σκηνικό θα είναι χειμωνιάτικο, με χαμηλές θερμοκρασίες και φαινόμενα (βροχές και χιόνια στα πολύ ορεινά) στα ανατολικά, ασθενούς έντασης.

Τα “Ευρυτανικά Νέα” βρέθηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου το πρωί της Πέμπτης και απαθανάτισαν το μαγευτικό τοπίο με φωτογραφίες και βίντεο.

Δείτε τη φωτογραφία και το βίντεο με τα πρώτα χιόνια στην περιοχή του Βελουχίου Ευρυτανίας

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για αύριο Παρασκευή αλλά και για το Σαββατοκύριακο

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, στην Κρήτη έως το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου

Στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες μόνο νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ιονίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 ενισχυόμενοι πρόσκαιρα τις βραδινές ώρες στο Αιγαίο έως τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους στα ημιορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και από τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα
ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 με εξασθένηση στη Μακεδονία και τη Θράκη από το μεσημέρι.

Πηγή: evrytanika.gr

Related posts

Χαμός σήμερα στην Σπερχειάδα Φθιώτιδας με την σημαία που σήκωσαν

Σuναγερμός στον κανάλι Open πριν λίγο

Ανατpοπή φέτος με το Άγιο Φως