Εξαδάκτυλος: «Οι άνω των 50 πρέπει να εμβολιαστούν μέσα στις επόμενες 5 ημέρες»

Εξαδάκτυλος: «Οι άνω των 50 πρέπει να εμβολιαστούν μέσα στις επόμενες 5 ημέρες»

Εξαδάκτυλος: Στις επόμενες 5 μέρες, υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 50

Εξαδάκτυλος: Απαραίτητος ο άμεσος εμβολιασμός των πολιτών. Έκκληση απευθύνουν οι ειδικοί. Μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, τονίζεται πως οι πολίτες ηλικίας άνω των 50 ετών, διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο. Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού εξαπλώνεται. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς εν μέσω τουριστικής περιόδου η επιστροφή στην κανονικότητα απειλείται. Οι ειδικοί τονίζουν, ότι αν δεν υπάρξουν περιορισμοί, δε θα είναι δυνατόν να μειωθεί η διασπορά του ιού.

Παράλληλα προειδοποιούν για τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, επισημαίνοντας την ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί. Επίσης, σχολιάζουν ότι θα υπάρξουν κατηγορίες εργαζομένων στις οποίες θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη, «Τώρα ό,τι συμβαίνει», ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των ειδικών Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει. Ανέφερε ότι η αυξητική τάση των κρουσμάτων ήρθε νωρίτερα απ’ ότι υπολογιζόταν. Η πρόβλεψη για τα 2.000 κρούσματα ημερησίως δεν αναμενόταν αρχικά για το χρονικό διάστημα το οποίο διανύουμε.

Ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή η κοινωνία είναι ανοιχτή σε όλες τις δραστηριότητες και αυτοί οι αριθμοί θα αυξάνονται. Γι’ αυτό το λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου απηύθυνε επείγουσα έκκληση για τον εμβολιασμό. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι οι άνω των 50 ετών πρέπει να εμβολιαστούν τις επόμενες 5 – 6 ημέρες.

Ο δηλώσεις του κ. Εξαδάκτυλου και των ειδικών για την πορεία της μετάλλαξης Δέλτα

Οι ειδικοί επιμένουν στην ανάγκη εμβολιασμού. Επισημαίνουν ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί η σφοδρότητα του τέταρτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας.

Χθες, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ανέφερε ότι «τον Αύγουστο μπορεί να έχουμε 3.000 κρούσματα κορoνοϊού ημερησίως στο πιο ευμενές σενάριο. 4.000 κρούσματα στο πιθανότερο. Ακόμα και 6.000 στο χειρότερο σενάριο».

«Οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν σχεδόν όλοι» προειδοποίησε ο Νίκος Τζανάκης.

«Η πιο σωστή ίσως πρόβλεψη, αυτό που τελικώς θα γίνει είναι η δεύτερη προς τα πάνω διακεκομμένη γραμμή, η οποία θα προσεγγίσει τα 4.000 κρούσματα σαν κινητός μέσος όρος προς τις αρχές Αυγούστου και βεβαίως θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα περίπου στις 20 με 22 Ιουλίου».

Παραπάνω, συνέχισε ο κ. Τζανάκης, βλέπετε επίσης μια διακεκομμένη γραμμή που θα συμβεί αν πέσει ο εμβολιαστικός ρυθμός περίπου 30% με 50% απ’ ό,τι είναι τώρα. Σηματοδοτείται μια περαιτέρω εκθετική αύξηση των κρουσμάτων που δεν ξέρουμε που θα πάει. H κορυφή της είναι ακόμα άδηλη. μMπορεί να πάει στα 5.000 κρούσματα κορoνοϊού, μπορεί στα 4,500 μπορεί και στα 6.000 κρούσματα. Επομένως πρέπει να σκεφτούμε πώς θα αυξήσουμε τον εμβολιαστικό ρυθμό και να περιέχουμε το ευμενές σενάριο».

«Για να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι κατασκηνώσεις θα πρέπει να μετατραπούν σε κοινωνικές φούσκες, να αυστηροποιηθουν τα υγειονομικά μέτρα και να απαγορευτούν εντελώς τα επισκεπτήρια», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι αν ένας ασυμπτωματικός γονέας κολλήσει το παιδί του σε μία επίσκεψη, τότε ο ιός θα μεταφερθεί σε αλλά 100 παιδιά.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής η κοινωνική φούσκα πρέπει να τηρηθεί και στις διακοπές. Aν κάποιος μεταβεί σε ένα νησί, μείνει με την παρέα του και δεν πηγαίνει σε πολυπληθή πάρτι, αν δεν ξεσαλώσει, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, τότε θα είναι ασφαλής όπου και αν πάει.

Εξαδάκτυλος: «Οι άνω των 50 πρέπει να εμβολιαστούν μέσα στις επόμενες 5 ημέρες»

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα