Εξαιρούνται οι εμβολιασμένοι: Τα 2 μέτρα για τον περιορισμό της μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα

by Τόνια Τζαφέρη

Μετάλλαξη Δέλτα: Τα μέτρα για τον περιορισμό της στην Ελλάδα

Μετάλλαξη Δέλτα: Και ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες τα κρούσματα πέφτουν σημαντικά και μέχρι σήμερα αυτό συνέβαινε. Αλλά τα κρούσματα με την ινδική μετάλλαξη όλο και πληθαίνουν. Δημιουργώντας νέα αβεβαιότητα για το μέλλον.

Αν βέβαια το εμβολιαστικό πρόγραμμα είχε προχωρήσει στον βαθμό που περίμεναν και επιθυμούσαν οι επιστήμονες τώρα δεν θα κάναμε αυτή την κουβέντα. Αν φτάσουμε στο μαγικό ποσοστό 80%, τότε καμία μετάλλαξη δεν πρόκειται να μας δημιουργήσει πρόβλημα.

Εξαιρούνται οι εμβολιασμένοι: Τα 2 μέτρα για τον περιορισμό της μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα

Η μία μετά την άλλη οι χώρες του εξωτερικού παίρνουν νέα μέτρα για τον περιορισμό του νέου στελέχους. Που είναι 50%-70% πιο μεταδοτικό από το αρχικό.:

Η Γερμανία έθεσε σε ειδικό καθεστώς την Πορτογαλία, απαγορεύοντας αφίξεις, ενώ επέβαλε και υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων σε όλους. Την ίδια ώρα η καγκελάριος, Μέρκελ, ζητά να κλείσουν τα σύνορα της Ε.Ε. για τους Βρετανούς που βλέπουν τα κρούσματα να αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς.

Η Πορτογαλία πήρε τοπικά μέτρα στο χώρο της εστίασης. Ενώ θέτει πλέον σε καραντίνα όσους Βρετανούς δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Η Ταϊλάνδη, ετοιμάζει εντατικούς ελέγχους στην εστίαση για την τήρηση των μέτρων. Στη Μαλαισία ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε lockdown διάρκειας ενός μήνα, ακολουθώντας το παράδειγμα του Μπαγκλαντές που μπήκε επίσης σε καραντίνα.

Μέτρα για την μετάλλαξη Δέλτα και στην Αυστραλία

Μέτρα πήρε και η Αυστραλία, με λουκέτο στην εστίαση στο Σίδνεϊ και lockdown δύο εβδομάδων. Την ίδια ώρα η Νέα Ζηλανδία έκλεισε για 3 μέρες τις ταξιδιωτικές οδούς προς και από την Αυστραλία.

Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου η μετάλλαξη Δέλτα θα έχει κυριαρχήσει δίνοντας το 90% των κρουσμάτων. Περίπτωση νέου γενικού lockdown δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να πέσει στο τραπέζι. Δυο είναι τα μέτρα που θα παρθούν αν μπούμε στο τέταρτο κύμα της πανδημίας:

Επαναφορά της χρήσης μάσκας παντού και τοπικά lockdown σε περιοχές με χαμηλό εμβολιαστικό ποσοστό. Που αναμένεται να είναι και οι πιο ευάλωτες στο νέο στέλεχος. Ασφαλώς απ’ το (τοπικό) lockdown θα εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες. Οι οποίοι θα μπορούν να κυκλοφορούν κανονικά επιδεικνύοντας το πιστοποιητικό τους.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα