Έξαρση κρουσμάτων: Προ των πυλών νέα σκληρά μέτρα για τη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων

Οι προβλέψεις των επιστημόνων για τους αριθμούς κρουσμάτων που θα αντιμετωπίσουμε το φθινόπωρο, φαίνονται να γίνονται πραγματικότητα. Ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, παρατηρήθηκαν υψηλά ποσοστά κρουσμάτων και τα νέα σκληρά μέτρα βρίσκονται και πάλι προ των πυλών.

Έξαρση κρουσμάτων: Προ των πυλών νέα σκληρά μέτρα για τη Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά τα στοιχεία για την πόλη της Θεσσαλονίκης

Χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης επιβεβαιώθηκαν 449 κρούσματα, ενώ τις τελευταίες μέρες καταγράφονται ανοδικές τάσεις στους επιδημιολογικούς δείκτες των περιοχών με την κατάσταση στη δυτική Μακεδονία να εμπνέει ανησυχία. Οι έξι στους δέκα μόνιμους κατοίκους στα βόρεια της χώρας δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως επίσης 54 ασθενείς έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα εκεί.

Τα στοιχεία αναφέρουν ότι από τους 248 ασθενείς, που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της συγκεκριμένης ζώνης, οι 202 είναι ανεμβολίαστοι και μόλις 46 εμβολιασμένοι, ενώ τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει και ασφυκτιούν από τις νοσηλείες.

Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα, και ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν σε έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών.

Με τη Θεσσαλονίκη να πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής την Αθήνα στον αριθμό των κρουσμάτων και τον χάρτη να κοκκινίζει συνεχώς, το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown δεν αποκλείεται.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν