Εξελίξεις βόμβα στη ΝΔ: Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Μπογδάνο από το κόμμα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο από το κόμμα

Εκτός Βουλής είναι πλέον επίσημα ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις. Η οριστική διαγραφή του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έσκασε ως κεραυνός εν αιθρία. Τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το «θερμό επεισόδιο» με τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια στη Βουλή, το απόγευμα της Τρίτης.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, οι αναφορές του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στη Βουλή κατά των κουμμουνιστών προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια. Ο κ. Δένδιας, σε ιδιαίτερα έντονο ύφος επανέφερε στην τάξη τον γαλάζιο βουλευτήτονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας, αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας. Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στην εκδήλωση στο Βίτσι. Ο πατέρας μου ήταν στο Βίτσι. Εγώ λέω ότι σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη», είπε αρχικά φανερά εκνευρισμένος και συνέχισε στο ίδιο ύφος:

«Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και διαχρονικά, η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή αυγή Αυτή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα να σοβαρευτούμε αυτή την ώρα που η χώρα αντιμετώπιζε εθνική απειλή Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι»!

Η δήλωση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και οδήγησε τον Μητσοτάκη στην διαγραφή του

«Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ότι ήταν οι κομμουνιστές», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Μπογδάνος, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Related posts

Αφρικανική σκόνη: «Πνiγnκαν» Αρχαία Ολυμπία, Καλαμάτα και Κιάτο – Συγκλονιστικές εικόνες

Νέος σεισμός πριν από λίγο ταρακούνησε την Ελλάδα

Εντοπίστηκε ο ακριβής χώρος ταφής του Πλάτωνα