«Εξέθεσε τον πατέρα της σε κίνδυνο»: Αντιμέτωπη με φυλάκιση η κόρη του 94χρονου που ζούσε μέσα στο αυτοκίνητο και πέθανε

Αμαλιάδα: Η γυναίκα αντιμετωπίζει ποινή καθείρξεως τουλάχιστον 6 ετών

Εν αναμονή της δικογραφίας σε βάρος της κόρης του άτυχου 94χρονου, που έφυγε από τη ζωή εγκαταλελειμένος στο αυτοκίνητο. Η κόρη του ηλικιωμένου άνδρα από την Αμαλιάδα βρίσκεται στο «στόχαστρο» των αρχών, με την κατηγορία πως εξέθεσε τον πατέρα της σε κίνδυνο.

Όπως λέει στο grtimes ο δικηγόρος της 50χρονης, Βασίλης Νουλέζας, η γυναίκα αντιμετωπίζει ποινή καθείρξεως τουλάχιστον 6 ετών «για παράβαση του άρθρου 306 παρ. 2Β του Ποινικού Κώδικα» που επισύρει φυλάκιση εάν αποδειχθεί «ότι εξέθεσε τον πατέρα της αβοήθητο, ενώ τον είχε υπό την προστασία της και έπρεπε να τον μεταφέρει σε ασφαλές κατάλυμα».

«Πληροφορήθηκα κι εγώ ως πληρεξούσιος δικηγόρος της θυγατέρας του 94χρονου, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ότι δυστυχώς απεβίωσε χθες, χωρίς να γνωρίζω τα αίτια του θανάτου του. Πρέπει όμως να σημειώσω, ότι από εδώ και πέρα, υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος της θυγατέρας του Στέλλας, με την οποία διέμενε εντός αυτοκινήτου το οποίο στάθμευε σε κεντρική οδό της Αμαλιάδος», είπε.

Και συνέχισε: «Εάν αποδειχθεί ότι ο θάνατος του κ. Παναγιώτη επήλθε μετά από έκθεση σε κίνδυνο της ζωής του κι ότι η κόρη τον κατέστησε αβοήθητο, ενεργώντας διαφορετικά από τα προβλεπόμενα, ενώ είχε την υποχρέωση να τον περιθάλπει ή να τον εγκαταστήσει σε ασφαλές μέρος, τότε θα έρθει αντιμέτωπη με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 6 ετών».

«Εγώ, θέλω απλά να επισημάνω, την αμεριμνησία και ολιγωρία -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- των αρμόδιων υπηρεσιών, παρόλο που υπήρξε ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση αρκετών ιδιωτών για την φιλοξενία πατέρα και κόρης, πρόταση που απέρριψε κυρίως η θυγατέρα του 94χρονου, ζητώντας πρωτίστως να εξασφαλιστεί η εργασία της από την οποία θα λάμβανε εισόδημα για την πλήρη κάλυψη των ιδιωτικών τους αναγκών», πρόσθεσε.

Αμαλιάδα: Εν αναμονή της δικογραφίας σε βάρος της κόρης του 94χρονου

Ο δικηγόρος της οικογένειας αποκαλύπτει σήμερα ότι η διερεύνηση για την διάπραξη του παραπάνω αδικήματος έχει ξεκινήσει πριν από το θάνατο του πατέρα της, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, γεγονός που σημαίνει ότι δικογραφία έχει σχηματισθεί σε βάρος της 50χρονης, η οποία ωστόσο ακόμη δεν έχει περιέλθει σε γνώση του κ. Νουλέζα. Ο τελευταίος μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, η γυναίκα να έχει ήδη συλληφθεί.

«Είμαι βέβαιος ότι η κ.Παναγιωτοπούλου, θα αντιμετωπίσει σοβαρή κατηγορία, ενώ είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος επιβολής ποινής καθείρξεως. Θα λάβουμε τη δικογραφία και θα αποφασίσουμε πώς θα κινηθούμε», κατέληξε ο γνωστός ποινικολόγος.

Related posts

«Έφυγε πικραμένος, εγκαταλελειμμένος»: Πέθανε ο 93χρονος που ζούσε με την κόρη του σε αυτοκίνητο μετά την έξωση

Βαριά «καμπάνα» στην Αμαλιάδα: Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε 72χρονο που παράτησε νεογέννητα κουτάβια με τη μητέρα τους σε δάσος

Αντί για γιορτή, κηδεία: Θρήνος για τον αιφνίδιο θάνατο γυναίκας την παραμονη των Χριστουγέννων

Κραυγή αγωνίας στην Αμαλιάδα: Ένας 93χρονος πατέρας με την κόρη του ζουν μαζί σε αυτοκίνητό από τον Φεβρουάριο

Σπαραγμός και πένθος στην Αμαλιάδα: Το τελευταίο αντίο για την 23χρονη μαμά 2 μικρών παιδιών

Δράμα στην Αμαλιάδα για γυναίκα: Βρέθηκε στον δρόμο- Κοιμάται σε αυτοκίνητο μετά από την έξωση που της έγινε

Σοκ στην Αμαλιάδα: 51χρονη εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμά της -Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία

Αμαλιάδα δεντρόσπιτο: Ζευγάρι έφτιαξε το ομορφότερο δεντρόσπιτο της Ελλάδας – Υπέροχες φωτογραφίες

Αμαλιάδα τροχαίο: Πως έγινε το δυστύχημα με τους δύο νεκρούς