Φεύγει για Βερολίνο ο 15χρονος Γιάννης από την Πάτρα για μία ακόμη λεπτή επέμβαση ζωής

by Τόνια Τζαφέρη
Φεύγει για Βερολίνο ο 15χρονος Γιάννης από την Πάτρα για μία ακόμη λεπτή επέμβαση ζωής

15χρονος Γιάννης: Η ιστορία του έχει προκαλέσει συγκινήσει σε όλη την χώρα

Πρόκειται για ένα νέο παιδί με μια πολύ σοβαρή πάθηση, για την οποία χρειάζεται να χειρουργηθεί σε εξειδικευμένο κέντρο και έτσι ετοιμάζεται για την μεγάλη μέρα στην Γερμανία.

Έτοιμος για ένα ακόμη ταξίδι ζωής είναι ο 15χρονος Γιάννης από τα Καβάσιλα, ο οποίος καθώς πάσχει από την σπάνια ασθένεια CAVERNOMA CEREBRAL και με την περιπέτεια υγείας του έχει συγκινήσει όλη την Ελλάδα. 

Χάρη στην ευαισθησία γνωστών, φίλων, αγνώστων, μα πάνω απ’ όλα ανθρώπων, ο Γιάννης ετοιμάζεται να ξαναπάει στο Βερολίνο για μία ακόμα λεπτή επέμβαση στο κεφάλι, σε ειδικό Κέντρο της γερμανικής πόλης. 

Φεύγει για Βερολίνο ο 15χρονος Γιάννης από την Πάτρα για μία ακόμη λεπτή επέμβαση ζωής

Η αγάπη του κόσμου ήταν αθρόα όλο αυτό το διάστημα, το ποσό των 25.000 ευρώ που απαιτείτο μαζεύτηκε, με τη συνδρομή και της «Παιδικής Χαράς», και ο Γιάννης μετράει τις μέρες για την νέα πτήση ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση υγείας του 15χρονου Γιάννη

Θα «πετάξει» αρχές Ιουνίου, όταν αναρρώσει από μια μικροεπέμβαση στα δάχτυλα του ποδιού του, απόρροια της πολύμηνης ακινησίας του. 

Ο Γιάννης θα υποβληθεί σε δεύτερη επέμβαση στο κεφάλι του, αυτή τη φορά για να αποκατασταθεί, όσο είναι εφικτό, το σοβαρό πρόβλημα παραμόρφωσης του προσώπου του, που προκλήθηκε από το αιμαγγείωμα. Την επέμβαση θα κάνει ο ίδιος χειρουργός που έκανε και την πρώτη. 

Στο Ιnfokids.gr είχαμε αναδείξει την ιστορία του παιδιού όταν τον Σεπτέμβριο του 2021, υπέστη εγκεφαλικό και έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στην εντατική του Νοσοκομείου Ρίο Πατρών. 

Ο Γιάννης επέστρεψε ζωντανός αλλά παραμορφωμένος. Το πρόσωπό του, στη μια πλευρά, είναι σαν κερί που έχει λιώσει αναφέρει ο μπαμπάς του μιλώντας στο pelop.gr.

Δεν περπατάει. Ισως να μην περπατήσει ποτέ ξανά στη ζωή του. Τις περισσότερες ώρες στο κρεβάτι και οι μικρές μετακινήσεις του με καροτσάκι. Δεν μιλάει κανονικά, αλλά καταλαβαίνει τα πάντα.

Προτεινόμενα