Φιδάκια της Παναγίας: Εμφανίστηκαν και φέτος στην Κεφαλονιά

Φιδάκια της Παναγίας: Εμφανίστηκαν και φέτος στην Κεφαλονιά

Φιδάκια της Παναγίας: Επισκέφτηκαν την εκκλησία – Είναι ένα «καλό μήνυμα»

Φιδάκια της Παναγίας: Την εμφάνιση τους έκαναν και φέτος στην Κεφαλονιά, λίγο πριν γιορτάσουμε τον Δεκαπενταύγουστο. Τρία φίδια επισκέφτηκαν την Εκκλησία και όπως πολλοί δηλώνουν, πρόκειται για τα θαυματουργά φιδάκια που μεταφέρουν ένα «καλό μήνυμα»

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο πατέρας Πέτρος Ανδρεάτος, εφημέριος του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο Κεφαλονιάς, φέτος τρία φίδια – αρκετά μεγάλα σε μέγεθος – επισκέφτηκαν την εκκλησία, τονίζοντας πως πρόκειται για «καλό μήνυμα». Ο ιερέας, μάλιστα, διηγήθηκε την ιστορία πίσω από την εμφάνιση των φιδιών.

Φιδάκια της Παναγίας: Εμφανίστηκαν και φέτος στην Κεφαλονιά

Ποιες είναι οι χρονιές κατά τις οποίες τα φίδια δεν εμφανίστηκαν;

Όπως είπε, τα ερπετά εμφανίζονται σχεδόν κάθε χρόνο από το 1200, όταν πειρατές ήρθαν να καταλάβουν το μοναστήρι. Την ώρα που οι πειρατές ήταν έτοιμοι να εισβάλουν στον χώρο του μοναστηριού, οι ηγούμενοι και οι καλόγριες πήγαν στην εικόνα της Παναγιάς και την παρακάλεσαν να τους βοηθήσει.

Η Παναγία εμφανίστηκε σε όραμα και τους είπε να μην φοβούνται. Τότε, χιλιάδες φίδια ξεχύθηκαν από το καμπαναριό και απώθησαν τους πειρατές.

Ο πατήρ Πέτρος σημείωσε ότι τα φιδάκια έχουν σταυρό στο κεφάλι και τη γλώσσα και είναι «ζεστά και μαλακά σαν μετάξι» στην αφή.

Εξήγησε επίσης ότι τα φίδια δεν εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των δύο Παγκόσμιων Πολέμων, το 1953 με τους φονικούς σεισμούς στην Κεφαλονιά, το 1974 με το Κυπριακό, το 1985-1986 με το Τσέρνομπιλ και το 2005 με την αεροπορική τραγωδία με το αεροσκάφος της «Ήλιος».

Το 2013 εμφανίστηκε μόνο ένα φιδάκι. Τον χειμώνα εκείνης της χρονιάς σημειώθηκε πάλι μεγάλος σεισμός, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν νεκροί.

Τέλος, το 2020 με την πανδημία του κοροναϊού, τον ναό επισκέφτηκαν δύο μικρά φίδια.

Με αφορμή την εμφάνιση των φιδιών φέτος και έχοντας στον νου και τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα, ο πατήρ Πέτρος έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας:

«Μέσα από το καμένο, γεννάται η φύση και ο άνθρωπος. Όλα μπορούν να συνεχιστούν».

Φιδάκια της Παναγίας: Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo