Φολέγανδρος: Συναγερμός σήμανε με το πρώτο επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα κορονοϊού

Φολέγανδρος: Πρόκειται για μία γυναίκα κάτοικο του νησιού σύμφωνα με τη Δήμαρχο κ. Παπαδοπούλου

Φολέγανδρος: Συναγερμός έχει σημάνει στη Φολέγανδρο, καθώς εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα κορονοϊού. Πρόκειται για μία 30χρονη γυναίκα η οποία πραγματοποίησε rapid test και βγήκε θετικό. Το τεστ έχει ήδη αποσταλεί στον ΕΟΔΥ ώστε να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται πράγματι για θετικό κρούσμα κορονοϊού.

Τόσο η 30χρονη γυναίκα όσο και η οικογένειά της, έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα. Καθώς αναμένουν τα αποτελέσματα από τον ΕΟΔΥ. Το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι η γυναίκα δεν είχε φύγει από το νησί εδώ και 1 μήνα.

Η είδηση έχει προκαλέσει φόβο από το πρωί, μιας και οι περίπου 600 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού ανησυχούν για τις συνθήκες υπό τις οποίες κόλλησε η 30χρονη. Πρόκειται μάλιστα για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο νησί.

Η 30χρονη γυναίκα χρειάστηκε να μεταφέρει έναν συγγενή της ο οποίος είχε θέματα υγείας σε νοσοκομείο στην Αθήνα. Η γυναίκα πριν να πάει στην Αθήνα, επισκέφτθηκε το ιατρείο στην Φολέγανδρο ώστε να υποβληθεί σε τεστ ταχείας ανίχευσης αντιγόνου. Όπως ανέφεραν πρόσωπα από το περιβάλλον της στο Protothema.gr, η γυναίκα εντοπίστηκε θετική χωρίς να έχει συμπτώματα.

Φολέγανδρος: Συναγερμός με το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού

Τι παρακάλεσε η Δήμαρχος της Φολέγανδρου τους κατοίκους του νησιού

Η δημοτική αρχή του νησιού συνέστησε ψυχραιμία και τήρηση των κανόνων. Το ιατρείο θα παραμείνει κλειστό σήμερα για απολύμανση και αναμένεται η επιβεβαίωση από τον ΕΟΔΥ για το αν πρόκειται για θετικό κρούσμα ή όχι.

«Έως τότε παρακαλούμε να περιοριστούν μετακινήσεις και συναντήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η δημοτική αρχή.

Οι κάτοικοι του νησιού ωστόσο, είναι ανάστατοι καθώς δεν γνωρίζουν τις επαφές της 30χρονης και εάν βρίσκονται και οι ίδιοι σε κίνδυνο.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα