Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Aγνοείται ζευγάρι Ελλήνων και φόβοι ότι βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα

Σεισμός στην Τουρκία: Σε εξέλιξη είναι οι προσπάθειες εντοπισμού τους

Ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα, αγνοείται στην Αντιόχεια, που επλήγη από τους δύο φονικούς σεισμούς στην Τουρκία, όπως ενημερώθηκε η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μόλις της περιήλθε η σχετική πληροφορία η ελληνική πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές Αρχές και τα σωστικά συνεργεία. Σε εξέλιξη είναι οι προσπάθειες εντοπισμού τους.

«Κάτω από τα χαλάσματα είναι και ένας Έλληνας πολίτης» τονίζει ανταποκρίτρια του Αnt1

Η ανταποκρίτρια του Ant1, Άννα Ανδρέου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μόλις ενημερωθήκαμε ότι κάτω από τα χαλάσματα είναι και ένας Έλληνας πολίτης. Είναι παντρεμένος με ορθόδοξη Συριακής καταγωγής και βρίσκονται δίπλα στο κτίριο που είναι απέναντί μου. Όπως με ενημέρωσε ο γαμπρός του ο οποίος είναι παντρεμένος με την κόρη του ζευγαριού, είναι από την πρώτη μέρα κάτω από τα χαλάσματα. Τις πρώτες ημέρες άκουγαν και τις φωνές τους αλλά δεν μπορούσαν να τους βγάλουν. Τώρα δεν ακούνε τίποτα. Έχουν επικοινωνήσει και με το ελληνικό προξενείο και ζήτησαν βοήθεια. Περιμένουν βοήθεια από την ελληνική ομάδα που είναι εδώ. Κάνει δραματική έκκληση ο γαμπρός του στους διασώστες».

Οι νεκροί στην Τουρκία και τη Συρία από τους σεισμούς έχουν φτάσει τους 17.406, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Related posts

Πώς να ενεργοποıήσετε στο κıνητό την εφαρμογή για εıδοποίηση πρıν τον σεıσμό

Νέος πολύ μεγάλος σεισμός πριν λίγο – Αισθητός στην Αττική

Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες