Φωτιά στον Έβρο: Δώρο εξ ουρανού στο Δάσος της Δαδιάς – Άρχισε να βρέχει στη περιοχή

Φωτιά στον Έβρο: Δώρο Θεού η αλλαγή καιρού για το Δάσος της Δαδιάς

Μια εξέλιξη που έφερε χαμόγελα αισιοδοξίας συνέβη στον Έβρο καθώς άνοιξαν οι ουρανοί στην περιοχή και άρχισε να βρέχει. Αυτή η αλλαγή καιρού θα συνδράμει στο δύσκολο έργο της πυροσβεστικής για να σβήσει την πυρκαγιά που μαίνεται.

Για πέμπτη μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με την πύρινη λαίλαπα στον Έβρο, ώστε να σωθεί το δάσος της Δαδιάς.

Και ενώ τα εναέρια μέσα νοτιοδυτικά στο πυκνό δάσος πριν την Α1 δεν μπορούσαν να σηκωθούν λόγω των καιρικών συνθηκών, ήρθε ένα «δώρο» εξ ουρανού. Λίγο μετά τις 8:30 το πρωί της Δευτέρας (25/7), άνοιξαν οι ουρανοί, μία εξέλιξη που φέρνει χαμόγελα αισιοδοξίας, καθώς η αλλαγή του καιρού θα συνδράμει στις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το συντονιστικό Ελικόπτερο έδωσε το «οκ» και έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις ένα Mi8 και δύο εναέριοι τρακτορες.

Στη Δαδια το συντονιστικό Ελικόπτερο έδωσε το «οκ» και έχουν ξεκινήσει ένα Mi8 και 2 Τρακτορες. Σε κάποια σημεία φέρνει βροχή. Δύο πυρκαγιές στην Κασσάνδρα, μια πυρκαγιά στη Σιθωνία. Έχουν επέμβει επίγειες και στις τρεις. Πυρκαγιές σε Σκύδρα, Έδεσα έχουν επέμβει επίγειες.

Στη Δαδιά ο Υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης που παραμένει με το κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή έχει προγραμματισμένη σύσκεψη το πρωί της Δευτέρας και συγκεκριμένα στις 09:00.

Στη σύσκεψη εκτός από τα μέλη του κλιμακίου, θα συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμαρχος Σουφλίου, εκπρόσωποι των Δασικών Υπηρεσιών, στελέχη της Αστυνομίας, του Ελληνικού Στρατού, αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, στελέχη Πολιτικής Προστασίας από την Περιφέρεια και το Δήμο Σουφλίου, μαζί με εκπροσώπους του φορέα διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δαδιάς.

Δεν έχει προηγούμενο η οικολογική καταστροφή στη Δαδιά στον Έβρο

Υπενθυμίζεται ότι η οικολογική καταστροφή στο παρθένο δάσος είναι τεράστια και θα αποκαλυφθεί σε όλη της την έκταση μόλις σβήσουν οι φλόγες.

Το δάσος είναι καταφύγιο για 205 είδη σπάνιων πουλιών, μερικά από τα οποία έχουν εκεί την μοναδική αποικία τους στα Βαλκάνια. Επίσης, σε αυτό το δάσος βρίσκονται πολλά είδη σπάνιας πανίδας και χλωρίδας που έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα στο οικοσύστημά τους.

Related posts

Τραγωδία με εργατικό δυστύχημα στο Διδυμότειχο: Σκοτώθηκε ακαριαία εργάτης, τον πλάκωσε το όχημα που οδηγούσε

Στάχτη τουλάχιστον 15.000 στρέμματα στη Δαδιά: Σπαρακτικές εικόνες από τον Έβρο

Ήταν και πατέρας: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή 34χρονος ΕΠΟΠ Λοχίας στρατιωτικής μονάδας του Έβρου

Πέθανε 38χρονος ΕΠΟΠ Επιλοχίας στον Έβρο ενώ εκτελούσε υπηρεσία – Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Έλληνας γίγαντας που έπαιζε τον κακό Ρώσο και ήταν ο σκληρός αντίπαλος του Βαν Νταμ

Έφυγε στα 35 του αφήνοντας πίσω ένα μικρό παιδί – Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Σοβαρό επεισόδιο στον Έβρο: Πυροβόλησαν Σύρο πρόσφυγα

Έβρος: Εκατοντάδες μετανάστες έρχονται στην Ελλάδα χαμογελώντας στην κάμερα

Στον Έβρο τοποθετήθηκε τεράστιος Τίμιος Σταυρός, ορατός μέχρι την Τουρκία