Φρίκη στην Ουκρανία: «23χρονη είχε βιαστεί και βασανιστεί επί ώρες – Έλειπαν όλα τα νύχια της»

Φρίκη στην Ουκρανία: Δεν έχουν τέλος οι αγριότητες

Δεν έχει τέλος η φρίκη στην Ουκρανία, μια 23 χρονη γυναίκα κακοποιήθηκε και δολοφονήθηκε από στρατιώτες του Βλαντιμιρ Πούτιν. Τα εγκλήματα πολέμου συνεχίζονται ενώ δεν έχει βρεθεί λύση μέσα από τις διαπραγματεύσεις.

Δεν έχουν τέλος οι ιστορίες φρίκης που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τον πόλεμο στην Ουκρανία και από τις περιοχές τις οποίες κατέλαβαν οι Ρώσοι στρατιώτες και εν τέλει εγκατέλειψαν. Οι αρχές της Ουκρανίας δεν σταματούν να ανακαλύπτουν πτώματα σε περιοχές όπως η Μπούκα και στην οποία φαίνεται ότι συντελέστηκαν εγκλήματα πολέμου.

Μια 23χρονη Ουκρανή που φέρεται να βιάστηκε και να πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτες του Βλαντιμίρ Πούτιν βρέθηκε με πληγές και κοψίματα στο σώμα της στην Μπούκα, αποκάλυψαν οι συντετριμμένοι ρωσόφωνοι γονείς της. Το πτώμα της Karina Yershova βρέθηκε ακρωτηριασμένο μετά από βασανιστήρια, με τα νύχια της, εκτός από ένα, να είναι ξεριζωμένα από τα δάχτυλά της.

«Ήταν σαν να προσπαθούσε να παλέψει», δήλωσε ο πατριός της Andrii Derenko, 41 ετών, στην Telegraph.

«Την πυροβόλησαν εξ επαφής. Σχεδόν το μισό κεφάλι της έλειπε»

Η Karina φέρεται να βιάστηκε, να πυροβολήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού και να πετάχτηκε από Ρώσους στρατιώτες σε μια αυλή της πόλης Μπούκα, όπου βρέθηκαν περισσότερα από 400 πτώματα μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Την πυροβόλησαν εξ επαφής. Σχεδόν το μισό κεφάλι της έλειπε», είπε ο Andrii.

Η συντετριμμένη οικογένεια πραγματοποίησε τελετή κηδείας για την Karina στην πόλη Bila Tserkva, με τη μητέρα της, Olena Derenko, να έχει λυγίσει από τη θλίψη πάνω από το φέρετρο της μοναχοκόρης της. Ο Andrii συγκράτησε την σύζυγό του καθώς προσπαθούσε να ανοίξει το κλειστό φέρετρο, προστατεύοντάς την από το να δει το ακρωτηριασμένο σώμα της 23χρονης κόρης της.

Η οικογένεια είχε ενημερωθεί από την αστυνομία ότι η Karina, η οποία αρχικά είχε αναφερθεί ότι ήταν 16 ετών, είχε δολοφονηθεί και βασανιστεί, αλλά απέκρυψαν κάποιες λεπτομέρειες επειδή ήταν «τόσο φρικιαστικό».

Φρίκη στην Ουκρανία:«Δεν έχουμε δει το κάτω μέρος του σώματός της»

Πιστεύουμε ότι είναι πιθανό να τη βίασαν’, δήλωσε ο Andrii στην εφημερίδα. «Δεν έχουμε δει το κάτω μέρος του σώματός της, μόνο το πάνω μέρος, αλλά αυτό που είδαμε στο πάνω μέρος, μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι μπορεί να υπάρχει στο υπόλοιπο σώμα της».

 Karina βρέθηκε με πληγές στο σώμα της, ενώ τα χέρια της είχαν καεί τόσο άσχημα που φαίνονταν τα οστά της. Τα ασημένια δαχτυλίδια που φορούσε πάντα παρέμειναν στα δάχτυλά της. Είχε επίσης φτιάξει έναν επίδεσμο γύρω από το πόδι της σε μια προσπάθεια να σταματήσει την αιμορραγία από τραύμα πυροβολισμού.

Η οικογένεια έφυγε το 2014 από την περιοχή του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, όταν οι υποστηριζόμενοι από τη Μόσχα αυτονομιστές άρχισαν να πολεμούν τις ουκρανικές δυνάμεις εκεί. Η οικογένεια, που μιλάει ρωσικά, δήλωσε ότι πλέον «μισεί» τη Ρωσία, αφού οι ζωές τους διαλύθηκαν από το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν – δύο φορές.

Ο Andrii δήλωσε στην Telegraph: «Τους μισούμε. Είμαστε από την περιοχή του Ντονέτσκ, όπου σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μιλούν ρωσικά, αλλά μισώ τους Ρώσους επειδή σκότωσαν ένα κορίτσι που μιλούσε ρωσικά. Τώρα ντρέπομαι να μιλάω ρωσικά γιατί μισώ τον ρωσικό κόσμο. Οι Ρώσοι στρατιώτες δεν είναι άνθρωποι. Είναι ζώα».

Related posts

«Συναγερμός» για ακόμη ένα εμφιαλωμένο νερό: Περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες

Σοβαρό τροχαίο στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Αυτό που “έτρεμαν” Βασιλόπουλος και The Mart: Ρωσικός κολοσσός μάρκετ με χαμηλές τιμές ανοίγει σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη