Φυλακή για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

by Τόνια Τζαφέρη

Πλημμέλημα που θα τιμωρείται με φυλάκιση έως 3 ετών

Δραστικά μέτρα φαίνεται να λαμβάνει η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη σχετικά με τους αρνητές γονείς οι οποίοι εμποδίζουν τα παιδιά τους από το να πάνε στο σχολείο, καθώς δεν δέχονται τα τεστ και τις μάσκες προστασίας.

Από τότε που ο κορονοιός ξέσπασμα, αρκετοί είναι οι αρνητές γονείς, οι οποίοι κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι καθώς δεν δέχονται να τους κάνουν τα απαραίτητα τεστ και να φορούν τις μάσκες τους.

Ωστόσο αυτό ήρθε η ώρα να σταματήσει και μάλιστα με ποινές φυλάκισης, έως και 3 χρόνια.

Τι ακριβώς προβλέπει η ρύθμιση για τους αρνητές γονείς

Κοινή νομοθετική ρύθμιση προωθούν τα Υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης αναφορικά με τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στo σχολείo. Η ρύθμιση θα προβλέπει μέχρι και ποινή φυλάκισης στους γονείς, ενώ αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν πως η άρνηση των γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μετατρέπεται σε πλημμέλημα που θα τιμωρείται με φυλάκιση έως 3 ετών.

Ο διευθυντής του σχολείου θα συντάσσει φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και στη συνέχεια την υπόθεση θα αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη. Η μορφή του αδικήματος λοιπόν θα είναι ελαφρύ πλημμέλημα και είναι η αυστηρότερη αντιμετώπιση του θέματος που υπήρξε ποτέ.

Φυλακή για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν