Φυλακή τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους: Το μοναδικό μέρος στο οποίο θα έχουν πρόσβαση

by Τόνια Τζαφέρη

Ένα είδος «lockdown» που αφορά όμως μόνο τους πολίτες που δεν εμβολιάζονται

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση δεν εξετάζει αυτή την στιγμή θέσπιση νέων μέτρων που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους. Όπως σημειώθηκε οι κυβερνώντες μαζί με τους ειδικούς θα συνεκτιμήσουν τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή των μέτρων που θεσπίστηκαν πρόσφατα και κατά πόσο αυτά εφαρμόζονται σωστά.

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο αφού ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει το πώς θα εξελιχθούν οι επόμενες εβδομάδες.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ σε περίπτωση διαπίστωσης αστοχίας ως προς την αποτελεσματικότητα των ήδη θεσπισμένων μέτρων δεν θεωρείται απίθανο το σενάριο να δούμε τους ανεμβολίαστους να μπορούν να πάνε μόνο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία μη έχοντας την δυνατότητα να μετέχουν σε καμία άλλη δραστηριότητα ακόμη και με rapid test. Πρόκειται για ένα είδος «lockdown» που αφορά όμως μόνο τους πολίτες που δεν εμβολιάζονται.

Φυλακή τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους: Το μοναδικό μέρος στο οποίο θα έχουν πρόσβαση

Ένα ακόμη ”ακραίο μέτρο” που συζητείται από την κυβέρνηση

Πρόκειται ασφαλώς για ένα ακραίο μέτρο, ενώ πληροφορίες του καναλιού αναφέρουν ότι είναι στο τραπέζι ακόμη και το σενάριο οι ανεμβολίαστοι να μην είναι σε θέση να εισέλθουν ούτε σε σούπερ μάρκετ κάνοντας έτσι τις αγορές τους μόνο ηλεκτρονικά. Σε αυτό θα εξαιρεθούν φυσικά τα φαρμακεία όπου οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Επισημαίνεται ότι το παραπάνω θα γίνει πραγματικότητα μόνο αν τα πράγματα δυσκολεύσουν τόσο που θα έφταναν το σύστημα υγείας σε σημείο κατάρρευσης.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν