Γαλλία: Λιποθύμησε από συγκίνηση η Βαλερί Μπακό – Ο εισαγγελέας εισηγείται να αφεθεί ελεύθερη

Βαλερί Μπακό: Λιποθύμησε όταν άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου

Βαλερί Μπακό: Λιποθύμησε όταν άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου

Βαλερί Μπακό: Λιποθύμησε από συγκίνηση! Η γυναίκα που σκότωσε τον πατριό της, ο οποίος την βασάνιζε και την εξέδιδε, λιποθύμησε στο άκουσμα της πρότασης του Εισαγγελέα.

Έχασε σήμερα τις αισθήσεις της στη δικαστική αίθουσα η 40χρονη συζυγοκτόνος Γαλλίδα Βαλερί Μπακό. Η υπόθεση της οποίας έχει συνταράξει τη γαλλική κοινή γνώμη, προκαλώντας διαμάχη σχετικά με το αν τα θύματα θα πρέπει να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους. Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν υπογράψει μια αίτηση, απαιτώντας οι κατηγορίες σε βάρος της να αποσυρθούν.

Η μητέρα που σκότωσε τον πρώην πατριό και μετέπειτα σύζυγό της, ο οποίος την εξέδιδε σε οδηγούς φορτηγών.

Σήμερα η Μπακό κατέρρευσε στο δικαστήριο. Ο Γάλλος εισαγγελέας είπε ότι δεν θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή αν κριθεί ένοχη για τη δολοφονία.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου, η Βαλερί Μπακό ένιωσε σήμερα ασφυκτικά. Στη συνέχεια κατέρρευσε.

Την πέμπτη ημέρα της δίκης της για τη «δολοφονία» του πρώην πατριού και μετέπειτα συζύγου της Ντανιέλ Πολέτ, η Γαλλίδα πρόλαβε να ακούσει τον Γενικό Εισαγγελέα Ερίκ Ζαλέ, να ζητά να της επιβληθούν πέντε χρόνια φυλάκιση, τέσσερα από τα οποία με αναστολή. Στη συνέχεια λιποθύμησε.

Εάν τελικά οι ένορκοι υιοθετήσουν την εισήγησή του, τότε η Βαλερί θα αφεθεί ελεύθερη. Δεν πρόκειται να επιστρέψει στη φυλακή, αφού ήδη έχει τεθεί υπό κράτηση ένα χρόνο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro», ήταν δραματικές οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί, στη διάρκεια της πέμπτης ημέρας της δίκης της. Ο γενικός εισαγγελέας Ερίκ Ζαλέ είπε ότι η κατηγορούμενη «δεν θα έπρεπε να επιστρέψει στη φυλακή».

Βαλερί Μπακό: Λιποθύμησε όταν άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου

Βαλερί Μπακό: Ένα θύμα όλη της τη ζωή

Απευθυνόμενος προς τους ενόρκους υποστήριξε: «Οποιαδήποτε ποινή αποφασίσετε πρέπει να είναι μειωμένη».

«Το Δικαστήριο είναι η επιβεβαίωση των αξιών του πολιτισμού και πρώτης από όλες της αρχής της προστασίας της ζωής. Μια κοινωνία που παίρνει τη δικαιοσύνη στα χέρια της, καταλήγει σε πόλεμο των μεν εναντίον των δε. Το να τη στείλουμε στη φυλακή, δεν θα πετύχουμε περισσότερη προστασία. Η εγκληματολογική επικινδυνότητα της Μπακό είναι πολύ χαμηλή».

Η εισήγηση του εισαγγελέα ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη, καθώς στη διάρκεια της δίκης, η υπεράσπιση περιέγραψε τις ακραίες βιαιοπραγίες τις οποίες υπέστη επί σχεδόν 25 χρόνια η Βαλερί Μπακό, αλλά και τον φόβο της ότι την ίδια τύχη θα είχε και η κόρη της Καρλίν, που ήταν 14 ετών όταν δολοφόνησε τον Πολέτ.

Βαλερί Μπακό: Δείτε την να λιποθυμά από συγκίνηση

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα