Γυναίκα αρχηγός φυλής ακύρωσε 850 γάμους παιδιών κι έστειλε τα κορίτσια πίσω στο σχολείο

Γυναίκα αρχηγός φυλής: Η Καχινταμότο παλεύει ενάντια στον παιδικό γάμο στην περιοχή της

Γυναίκα αρχηγός φυλής: Η Τερέζα Καχινταμότο έχει τερματίσει συνολικά 850 παιδικούς γάμους στην περιοχή της. Δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο σε αρκετές περιοχές του κόσμου, να παντρεύονται τα κορίτσια από μικρή ηλικία όσο είναι ακόμα ανήλικα.

Ωστόσο αυτή είναι μία βάρβαρη και αναχρονιστική τακτική. Γιατί κρατάει αυτά τα κορίτσια μακριά από την εκπαίδευση. Και δεν τα αφήνει γενικά να ζήσουν τα παιδικά τους χρόνια, όπως τα άλλα παιδιά. Η γυναίκα επικεφαλής μίας φυλής του Μαλάουι αποφάσισε να θεσπίσει νέο νόμο που απαγορεύει την πραγματοποίηση παιδικών γάμων. Μάλιστα μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να αποτρέψει περισσότερους από 850 γάμους.

Η Τερέζα Καχινταμότο είναι αρχηγός της περιφέρειας Dedza του Μαλάουι. Έχει πια αγανακτίσει να βλέπει 12χρονα κορίτσια με μωρά στα χέρια. Δυστυχώς στο Μαλάουι, τα περισσότερα κορίτσια κάτω των 18 ετών είναι παντρεμένα. Η χώρα είναι 8η στον κόσμο όσον αφορά τα υψηλότερα ποσοστά παιδικών γάμων.

Γυναίκα αρχηγός φυλής ακύρωσε 850 γάμους παιδιών κι έστειλε τα κορίτσια πίσω στο σχολείο

Τα παιδιά πρέπει να πάνε σχολείο και όχι να παντρεύονται είναι τα λεγόμενα της γυναίκας αρχηγού φυλής

Η Καχινταμότο έχει πείσει μέχρι στιγμής περισσότερες από 50 υποεπιτροπές της να υπογράψουν συμφωνία για την απαγόρευση των παιδικών γάμων στην περιοχή της. Όπως ανέφερε η ίδια «Τους είπα: «Είτε σας αρέσει είτε όχι, θέλω να τερματιστούν αυτοί οι γάμοι». Μάλιστα πέρα από την απαγόρευση, έδωσε επίσης εντολή να ακυρωθούν τυχόν γάμοι ανηλίκων και να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία.

Δήλωσε στα Ηνωμένα Έθνη «Δεν θέλω γάμους νέων. Πρέπει να πάνε στο σχολείο. Κανένα παιδί δεν πρέπει να βρεθεί στο σπίτι ή να κάνει δουλειές του σπιτιού κατά τη διάρκεια του σχολικού χρόνου».

Γυναίκα αρχηγός φυλής ακύρωσε 850 γάμους παιδιών κι έστειλε τα κορίτσια πίσω στο σχολείο

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo