Γερμανία: Έρχεται δώρο 500 ευρώ για όσους εμβολιάζονται

Γερμανία: Έρχεται δώρο 500 ευρώ για όσους εμβολιάζονται

Γερμανία: 500€ το δώρο, όσων εμβολιάζονται

Γερμανία: Το επιδημιολογικό ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, τονίζει εμφατικά ότι τουλάχιστον το 85% του γερμανικού πληθυσμού οφείλει να εμβολιαστεί, έτσι ώστε να αποφευχθεί ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα. Μάλιστα,  χορήγηση οικονομικών κινήτρων στον πληθυσμό, κρίνεται απαραίτητη, έτσι ώστε να επιτευχθεί γρήγορα ο στόχος των γρήγορων εμβολιασμών του πληθυσμού. Βάση συστηματικών μελετών αυτό θεωρείται καίριο από την γερμανίδα καθηγήτρια Πολιτικής Οικονομίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Καρλσρούη, Νόρα Στσεχ.

«Ο εμβολιασμός συνδέεται με κόπο», δηλώνει σε συνέντευξη στο ραδιοσταθμό DLF: «Αναλογιστείτε ότι χρειάζονται συνήθως δύο δόσεις και δεν αποκλείεται για ένα, δύο βράδια οι εμβολιασμένοι να μην είναι στα καλύτερά τους. Χρειάζεται συνεπώς ένα είδος αποζημίωσης. Το οικονομικό ινστιτούτο ifo αποτιμά την αξία του εμβολιασμού για την κοινωνία στα 1.500 ευρώ, ενώ οι εμβολιασμένοι δεν ανταμείβονται. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει»

Γερμανία: Έρχεται δώρο 500 ευρώ για όσους εμβολιάζονται

Οι Γερμανοί προτείνουν οικονομικά κίνητρα για γρήγορους εμβολιασμούς

Η γερμανίδα οικονομολόγος αναφέρθηκε ωστόσο και σε συγκεκριμένα ποσά: «Οι μελέτες μάς δείχνουν ότι ήδη από ένα ποσό 100 ευρώ πλησιάζουμε το στόχο του 80%. Για μεγάλο διάστημα θεωρούσα το ποσό αρκετό. Η μετάλλαξη Δέλτα όμως διασπείρεται τόσο γρήγορα, που θα πρέπει να προσφερθούν στον κόσμο περισσότερα. Ένα ποσό γύρω στα 500 ευρώ. Βάσει των μελετών μας μόνο έτσι θα αγγίξουμε ένα ποσοστό 90%»

Η καθηγήτρια Πολιτικής Οικονομίας πιστεύει ότι και όσοι έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο θα πρέπει να λάβουν το δώρο των περίπου 500 ευρώ: «Δεν θέλουμε να δώσουμε άθελά μας κίνητρα σε όσους επιλέξουν να περιμένουν, μήπως αυξηθούν τα ποσά. Θεωρώ ότι δεν θα πρέπει σε αυτή τη φάση να κοιτάξουμε τα χρήματα. Γνωρίζουμε ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν, θα υπάρξει και τρίτη δόση. Καλό θα ήταν ο κόσμος να είναι βέβαιος εξαρχής ότι όλοι τυγχάνουν ίδιας μεταχείρισης όποτε κι αν κάνουν το εμβόλιο»

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα