Για να γνωρίζετε τι δικαιούστε: Ποιος μας αποζημιώνει αν βρούμε το αμάξι μας “πλακωμένο” από δέντρο;

Κακοκαιρία Ελπίς: Σταματημό δεν έχουν τα προβλήματα που άφησε πίσω της

Μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν στην Αττική εδώ, με εγκλωβισμένα αυτοκίνητα για έως και 24ωρες στο χιόνι, τα πράγματα και στις άλλες περιοχές δεν είναι καλύτερα… αφού μένουν χωρίς ρεύμα και επομένως χωρίς καν θέρμανση για πολλές ώρες και σε πολλές περιοχές…

Εάν δεν έχουμε μεικτή ασφάλεια, θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε, εάν δεν θυμόμαστε, ότι καλυπτόμαστε από την ασφαλιστική μας για φυσικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τις ασφαλιστικές εταιρείες, η κάλυψη φυσικών φαινομένων καλύπτει ζημιές που θα προκληθούν από τα εξής φυσικά φαινόμενα: καταιγίδα, θύελλα, πλημμύρα, χαλάζι, χιόνι, τυφώνα, λαίλαπα, ανεμοθύελλα, έκρηξη ηφαιστείου, σεισμό, καθώς και από καθίζηση ή κατολίσθηση που προέρχεται μόνο μετά από σεισμό. Το χαλάζι αποτελεί ειδική περίπτωση, που είτε καλύπτεται, είτε είναι εξαίρεση και δεν καλύπτεται, είτε καλύπτεται με κάποια συμμετοχή στη ζημιά.

Η πτώση δέντρων από την κακοκαιρία και οι ζημιές που προκλήθηκαν

Στην γενική κάλυψη όμως συμπεριλαμβάνονται και ζημιές που μπορεί να προκληθούν στο αυτοκίνητό μας από πτώση κάποιου δέντρου, στύλου ή κάποιας άλλης σταθερής κατασκευής, εξαιτίας των παραπάνω φυσικών φαινομένων.

Τέλος, σε περίπτωση που το ασφαλιστήριο μας δεν περιλαμβάνει την κάλυψη των καιρικών φαινομένων και πέσει δέντρο πάνω στο αυτοκίνητό μας, μπορεί να ασκηθεί αγωγή κατά του δήμου ή της περιφέρειας, ζητώντας αποζημίωση για τυχόν υλικές ζημιές, διαφυγόντα κέρδη ή και για ηθική βλάβη. Η διαδικασία γίνεται μέσω του Πρωτοδικείου της οικείας Περιφέρειας.

Related posts

Νέος σεισμός πριν από λίγο ταρακούνησε την Ελλάδα

Εντοπίστηκε ο ακριβής χώρος ταφής του Πλάτωνα

Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης – Η έκκληση των αρχών