Για να γνωρίζετε τι ισχύει: Τι σημαίνουν τα γράμματα (C,T) στα self test

by Τόνια Τζαφέρη

Self test: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εξακολουθούν να αποτελούν καθημερινότητα ή ακόμη και η πρώτη επιλογή μόλις κάποιο σύμπτωμα εμφανιστεί προκειμένου να καταλάβουμε αν τυχόν έχουμε κολλήσει covid ή όχι.

Κάθε φορά που υποβαλλόμαστε σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο με self test ευχόμαστε να μην δούμε μία κόκκινη γραμμή (ακόμη κι αν αυτή είναι αχνή) στην ένδειξη C και άλλη μία στην ένδειξη T (θετικό τεστ).

Για να γνωρίζετε τι ισχύει: Τι σημαίνουν τα γράμματα (C,T) στα self test

Τα γρήγορα τεστ αντιγόνου μπήκαν στη ζωή μας ως αναγκαιότητα καθώς η εξάπλωση του κορονοϊού δημιούργησε την ανάγκη ελέγχων ακόμα και στο σπίτι.

Ήδη περίπου 1,5 εκατομμύρια μαθητές και εκπαιδευτικοί υποβάλλονται τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για τον κορονοϊό με self test.

Tι σημαίνουν τα γράμματα που βρίσκονται πάνω στο self test

Και βέβαια κάθε φορά που υποβαλλόμαστε σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο με self test ευχόμαστε να μην δούμε μία κόκκινη γραμμή (ακόμη κι αν αυτή είναι αχνή) στην ένδειξη C και άλλη μία στην ένδειξη T (θετικό τεστ).

Το αποτέλεσμα είναι θετικό όταν εμφανίζονται δύο κόκκινες γραμμές. Μία κόκκινη γραμμή στο γράμμα C και μία κόκκινη γραμμή στο γράμμα T.

Το αποτέλεσμα του ελέγχου είναι αρνητικό όταν εμφανίζεται μόνο μία κόκκινη γραμμή στο γράμμα C.
Το τεστ είναι άκυρο όταν δεν εμφανίζεται καμία κόκκινη γραμμή στο γράμμα C.

Για να γνωρίζετε τι ισχύει: Τι σημαίνουν τα γράμματα (C,T) στα self test

Τι σημαίνουν όμως τα γράμματα C και T στον δείκτη αποτελέσματος της πλακέτας, που υπάρχει μέσα στις συσκευασίες των self tests;

Το γράμμα C υποδηλώνει την περιοχή ελέγχου (Control) και το T την περιοχή δοκιμής (Test).

Στα self test παρατηρεί κανείς και το γράμμα S (στο κάτω μέρος του τεστ). Πρόκειται για την ειδική υποδοχή δείγματος (Sample) όπου ο χρήστης του τεστ μεταφέρει τις σταγόνες.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν