Γιαννιτσά απάτη: Αγρότες έπεσαν θύματα απατεώνα – κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους

by Αντώνης Βαλμάς

Γιαννιτσά απάτη: Κολοσσιαία απάτη με θύματα αγρότες

Γιαννιτσά απάτη: Απίστευτη απάτη έχε προκαλέσει σοκ σε ανυποψίαστους αγρότες στα Γιαννιτσά. Οι αγρότες έπεσαν θύματα ενός επιτήδειου εμπόρου γεωργικών εφοδίων. Ο απατεώνας κατάφερε να παραχαράξει συναλλαγματικές ύψους εκατομμυρίων ευρώ. Τώρα οι αγρότες έχουν έρθει αντιμέτωποι με την τράπεζα που πραγματοποιεί κατασχέσεις στα σπίτια και τα περιουσιακά τους στοιχεία!

Ο απατεώνας πλαστογράφησε τις συναλλαγματικές και τις υπέβαλε στην πρώην Αγροτική τράπεζα. Ο επιτήδειος αποκόμισε το ιλιγγιώδες ποσό που, σύμφωνα με πηγές, ξεπερνά τα 4.000.000 ευρώ. Ένα από τα θύματά του, μάλιστα, βρίσκεται και υπερήλικη με άνοια!

Ο απατεώνας είναι επιχειρηματίας, που τον γνωρίζουν οι κάτοικοι στη περιοχή. Είχε σχεδιάσει προηγουμένως να κάνει μεταβίβαση της περιουσίας του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σήμερα η τράπεζα να στοχεύει τους πολίτες. Τα ονόματα των οποίων έγραφαν πάνω οι πλαστές συναλλαγματικές!

Γιαννιτσά απάτη: Αγρότες χάνουν τα σπίτια τους λόγω απάτης

Αγρότες χάνουν τη περιουσία τους λόγω της απάτης ενός επιτήδειου από τη περιοχή των Γιαννιτσών

Ένας υδραυλικός που κατάγεται από την Πέλλα μίλησε στο iefimerida.gr για τον Γολγοθά που υπέστη τα τελευταία χρόνια. Ύστερα από την πρόσφατη δικαίωσή του από το Εφετείο Θεσσαλονίκης: «Μία μέρα ήρθαν και μου κατάσχεσαν το σπίτι. Η ψυχική οδύνη που πέρασα δεν περιγράφεται. Κόντεψα να πουλήσω δύο διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη για να μην τα χάσω», είπε ο Δήμος Σαββίδης. Πρόσθεσε ότι ο έμπορος είχε παραχαράξει συναλλαγματικές στα ονόματα ανθρώπων που συνήθιζε να τους πουλάει με γεωργικά εφόδια.

«Ανάμεσα σε αυτούς ήμουν κι εγώ. Μια μέρα, χωρίς να γνωρίζω τίποτα σχετικά, μού ήρθαν τα κατασχετήρια στο σπίτι. Με τον νέο μου δικηγόρο Στέλιο Σούρλα καταφέραμε και αποδείξαμε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης ότι επρόκειτο για πλαστογραφία, εξαφανίζοντας από πάνω μου το χρέος αυτό», δήλωσε ο κ. Σαββίδης.

Στο δικαστήριο κλήθηκε ακόμη ένας άνδρας που ο έμπορος είχε κάνει πλαστογραφία τα στοιχεία της μητέρας του, ενώ εκείνη ήταν καθηλωμένη στο κρεβάτι με άνοια και μάλιστα είναι αναλφάβητη.

«Το Εφετείο Θεσσαλονίκης που εξέτασε την υπόθεση πριν από λίγους μήνες δικαίωσε τον πελάτη μου, δέχτηκε την έφεση και εξαφάνισε τη διαταγή πληρωμής που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Προκαλεί, όμως, τεράστια εντύπωση η ευκολία με την οποία η τράπεζα, εν μέσω πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, αποδέχθηκε συναλλαγματικές τις οποίες κανείς μπορεί να προμηθευτεί από ένα βιβλιοπωλείο!», δήλωσε ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας, αναφερόμενος στην υπόθεση.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα