Γιώργος Ασημακόπουλος: Έδωσε τα χρήματα που κέρδισε για καλό σκοπό και έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών

by Τόνια Τζαφέρη
Γιώργος Ασημακόπουλος: Έδωσε τα χρήματα που κέρδισε για καλό σκοπό και έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών

Γιώργος Ασημακόπουλος: Ο ιερός σκοπός που τον έκανε να πάει στο Survivor

Γιώργος Ασημακόπουλος: Είχε αναφερθεί στα δύσκολα παιδικά του χρόνια, ο δημοφιλής παίκτης. Ο χαμός του αδερφού του ήταν ένα γεγονός, που όπως είναι φυσικό τον στιγμάτισε. Και ποτέ δεν ξεχνά τα όσα πέρασε. Κανείς όμως δεν γνώριζε, μέχρι και την στιγμή που αποχώρησε. Πως ο Γιώργος Ασημακόπουλος, είχε έναν ιερό σκοπό μέσα στο παιχνίδι. Ο οποίος από ότι φαίνεται ήταν εκείνος που του έδινε δύναμη. Αποκάλυψε στο τέλος τον σκοπό του και αυτός ήταν να βοηθήσει παιδιά που δίνουν την δική τους μάχη με τον καρκίνο.

Το χρηματικό πόσο που έλαβε ο Ασημακόπουλος (31.000 ευρώ) από την παραμονή του στο Survivor, το δώρισε σε ιδρύματα για παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο.

Ο επιχειρηματίας – σχεδιαστής μόδας λίγο πριν τον ημιτελικό του Survivor και έπειτα από έξι μήνες παραμονής στον Άγιο Δομίνικο. Απολαμβάνει και αξιοποιεί το χρόνο του ποιοτικά στην Ελλάδα.

Το Σάββατο 3 Ιουλίου ο Γιώργος Ασημακόπουλος βρέθηκε και στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ». Έγινε και εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Γιώργος Ασημακόπουλος: Έδωσε τα χρήματα που κέρδισε για καλό σκοπό και έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών

Ακόμη, ο συναντήθηκε με τον διοικητή του ογκολογικού νοσοκομείου Μαριαννα Β. Βαρδινογιαννη, Μανώλη Παπασάββα και έδωσε μια από τις έξι επιταγές που έχει μοιράσει από το ποσό που κέρδισε.

Μιλώντας στο protothema.gr ο επιχειρηματίας αποκάλυψε ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στη μνήμη του αδερφού του, θα κυκλοφορήσει παιδική σειρά ρούχων  με τίτλο «Αλέξανδος Angel». Με τα έσοδα της δράσης να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Την ερχόμενη  εβδομάδα θα προσφέρει άλλες δυο επιταγές στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Στοργή» στη Θεσσαλονίκη. Και στη «Φλόγα» Βόλου, ενώ ήδη έχει προσφέρει χρήματα στο «Make A Wish» και στη «Φλόγα» Πάτρας.

Οι δηλώσεις του Γιώργο Ασημακόπουλου για τον χαμένο αδερφό του

«Είχαμε μια απώλεια, δραματική για εμένα. Μου στοίχισε τα παιδικά μου χρόνια, χάσαμε τον αδερφό μου από καρκίνο, από όγκο στο κεφάλι. Ήταν δραματικά τα χρόνια. Μου στέρησε τα παιδικά μου χρόνια, έπρεπε να στηρίζω τους γονείς μου. Έτρεχαν συνέχεια στα νοσοκομεία. Ήμουν μικρός τότε, δεν καταλάβαινα τι γίνεται.

Είχα στήριγμα τον αδερφό μου τον Γιάννη. Ήμασταν μόνοι μας στο σπίτι και ο μεγάλος μου αδερφός με πρόσεχε. Κάθε σπίτι έχει και τα δικά του προβλήματα. Αυτό με έκανε να σέβομαι αυτά που μου έχει δώσει ο Θεός. Την υγεία μου, σωματική και ψυχική», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στην κάμερα του Survivor.

Το ταξίδι τελείωσε εδώ. Το ήξερα ότι θα φύγω εγώ σήμερα. Καλή δύναμη στα παιδιά. Νιώθω ελεύθερος και συγκινημένος. Το Survivor με έκανε να υπερβώ τον εαυτό μου και να καταλάβει κι ο κόσμος ότι πίσω από μια εικόνα κρύβονται πολλά πράγματα, όπως αυτό που είχα αναφέρει. Aυτό με τον αδερφό μου… κι αυτές τις ημέρες τον έβλεπα πιο έντονα.

Ευχαριστώ τον κόσμο που με ψήφισε και θέλω από τις απολαβές μου από εδώ στο παιχνίδι, να τις δωρίσω σε παιδιά με καρκίνο και σε κάποια ιδρύματα, που θα ασχοληθώ για Αθήνα και Θεσσαλονίκη γιατί πρέπει να υπάρχει μια εξέλιξη και τα χρήματα να πάνε σε κάποιους ωραίους σκοπούς. Έχω περάσει κάποια οικογενειακά προβλήματα, με έχουν κάνει πιο δυνατό κι ένιωσα την ανάγκη να κάνω κάποια πράγματα», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο  Γιώργος Ασημακόπουλος αποχώρησε από τον Άγιο Δομίνικο την Κυριακή 27 Ιουνίου.

Προτεινόμενα