Γιώργος Τράγκας περιουσία: Χάος με την αμύθητη κληρονομιά του – Η άγρια μάχη των κληρονόμων

by Τόνια Τζαφέρη
Γιώργος Τράγκας περιουσία: Χάος με την αμύθητη κληρονομιά του – Η άγρια μάχη των κληρονόμων

Γιώργος Τράγκας: Η ακίνητη περιουσία του μας είχε αφήσει άφωνους

Δυστυχώς ο γνωστός δημοσιογράφος έχασε την μάχη με τον κορονοϊο, όντας ανεμβολίαστος και άφησε πίσω του ακίνητα σε κάθε γωνιά της γης, από την 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης, έως την αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι.

Πλέον σε δύο στρατόπεδα είναι και επίσημα χωρισμένοι οι κληρονόμοι του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος έχασε την μάχη με τον κορονοϊό, αφήνοντας πίσω του μία αμύθητη περιουσία σε ακίνητα και καταθέσεις αλλά ταυτόχρονα και ένα χάος αφού δεν υπάρχει διαθήκη και μέρα με τη μέρα προκύπτουν και νέα περιουσιακά στοιχεία.

Γιώργος Τράγκας περιουσία: Χάος με την αμύθητη κληρονομιά του – Η άγρια μάχη των κληρονόμων

Σε δύο στρατόπεδα είναι πλέον και επίσημα χωρισμένοι οι κληρονόμοι του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος έχασε την μάχη με τον κορονοϊό, αφήνοντας πίσω του μία αμύθητη περιουσία σε ακίνητα και καταθέσεις αλλά ταυτόχρονα και ένα χάος αφού δεν υπάρχει διαθήκη και μέρα με τη μέρα προκύπτουν και νέα περιουσιακά στοιχεία.

Βλέπετε στην αγορά κυκλοφορεί μία πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο Γιώργος Τράγκας όταν ήταν στα καλά τους οι εταιρείες που μετά πτώχευσαν, είχε δανειστεί κάτι εκατομμύρια χωρίς ποτέ να τα έχει επιστρέψει. Τις τελευταίες μέρες οι κληρονόμοι είναι σε σχετικό πανικό” αναφέρει μεταξύ άλλων η στήλη Big Mouth.

Η οικονομική κατάσταση του Γιώργου Τράγκα έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών

Όπως είναι φυσικό, η οικονομική κατάσταση του Γιώργου Τράγκα έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών προκειμένου να αποκαλυφθεί η άγνωστη περιουσία του που πιθανολογείται ότι βρίσκεται κρυμμένη σε φορολογικούς παραδείσους μετά από ένα δίκτυο εταιρειών (και offshore) σε διάφορες χώρες.

Μπροστά σε αυτή τη νέα πραγματικότητα οι κληρονόμοι αιφνιδιάστηκαν και χωρίστηκαν σε στρατόπεδα. Από τη μία πλευρά είναι η τρίτη σύζυγος του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά η οποία φαίνεται να είναι και η μόνη που έχει πλήρη εικόνα για τις εταιρείες και τα εταιρικά σχήματα και ο μεγάλος του γιος από τον πρώτο του γάμο, Γιάννης, και από την άλλη πλευρά ο γιος του από τον δεύτερο γάμο, Φρέντυ.

Γιώργος Τράγκας περιουσία: Χάος με την αμύθητη κληρονομιά του – Η άγρια μάχη των κληρονόμων

Την ίδια στιγμή βέβαια η Μαρία Καρρά στράφηκε κατά της εταιρείας που εξέδιδε το περιοδικό Crash (αλλά και κατά του κόμματος) για οφειλές που είχαν απέναντί της. Κι επειδή ρευστό δεν υπήρχε η χήρα του Τράγκα έδωσε εντολή συντηρητικής κατάσχεσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση υπολογιστών και αρκετών ακόμη χρήσιμων αντικειμένων που υπήρχαν στα γραφεία.

Οι διαφορές των κληρονόμων που διεκδικούν την περιουσία του Τράγκα

Η αλήθεια είναι ότι τα δύο παιδιά και η τελευταία σύζυγος του αείμνηστου εκδότη δεν είχαν ποτέ στενές σχέσεις κάτι που είχε οδηγήσει σε διαφορετικούς επαγγελματικούς δρόμους τους δύο γιους του. Οι διαφωνίες μεταξύ τους φάνηκαν από την πρώτη στιγμή. Όταν όμως συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει και τέταρτος δικαιούχος που διεκδικεί το μεγαλύτερο μέρος, προσπάθησαν να τα βρουν κάτι που επί του παρόντος δεν φαίνεται εφικτό και τα τελευταία 24ωρα ανταλλάσσουν εξώδικα.

Οι διαφορές είναι πολλές, για παράδειγμα, σύμφωνα με ποιο δίκαιο θα μοιραστεί η περιουσία που βρίσκεται σε Αμερική, Γαλλία και Ελλάδα. Σύμφωνα με το ελληνικό, στη χήρα πηγαίνει το 1/4 της κληρονομιάς και τα 3/4 στα παιδιά.

Οι δύο πλευρές έχουν κάνει ήδη δύο συναντήσεις όπου δεν υπήρξε σημείο επαφής. Ο Γιώργος Τράγκας είχε γράψει τη βίλα στην Εκάλη στη σύζυγό του Μαρία, όπως και τη μία από τις δύο βίλες στη Μύκονο και την άλλη στον γιο του Γιάννη. Όταν ο Φρέντυ ζήτησε να εκτιμηθούν και αυτά η άλλη πλευρά αντέδρασε λέγοντας ότι αυτά τους είχαν παραχωρηθεί πριν από τον θάνατο του πατέρα του.

Στη συνέχεια ζήτησε τους κωδικούς του TAXIS του πατέρα του και ο λογιστής του είπε ότι για να τους δώσει θα πρέπει να συναινέσει και η άλλη πλευρά. Έτσι εστάλη το πρώτο εξώδικο από τον Θέμη Σοφό με το οποίο ο Φρέντυ τους καλεί να συζητήσουν για το πώς θα μοιράσουν την περιουσία της οποίας ακόμη δεν γνωρίζει το μέγεθος.

Γιώργος Τράγκας περιουσία: Χάος με την αμύθητη κληρονομιά του – Η άγρια μάχη των κληρονόμων

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλεί και δεύτερο εξώδικο με το οποίο θα ενημερώνει ότι αν δεν συμφωνήσουν να προχωρήσουν όλοι μαζί θα προβεί σε αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής. Δηλαδή θα αποδεχτεί την κληρονομιά μόνο αν αυτά που θα του μείνουν θα είναι περισσότερα από αυτά που χρώσταγε ο πατέρας του.

Ο Γιώργος Τράγκας είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα ακίνητα με την περιουσία του να περιλαμβάνει περισσότερα από 12

Ο Γιώργος Τράγκας είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα ακίνητα με την περιουσία του να περιλαμβάνει περισσότερα από 12 σε Ελλάδα, Γαλλία κ