Γκίγκας Μαγιορκίνης: «Τέλος η μάσκα αλλά μόνο για εμβολιασμένους»

by Τόνια Τζαφέρη

Γκίγκας Μαγιορκίνης: Τι δήλωσε για την πανδημία και το τέλος της

Μπορεί τα κρούσματα κροωνοιού να μην πέφτουν, καθώς ούτε και οι νεκροί, ωστόσο τα πράγματα σχετικά με τα περιαστικά μέτρα φαίνεται να πηγαίνουν λίγο καλύτερα και δεδομένου ότι έρχεται και η Άνοιξη, όλα δείχνουν πως ακόμη και η μάσκα προστασίας θα μπορεί να μην είναι υποχρεωτική, αλλά αυτό μόνο για τους εμβολιασμένους.

Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως «σταδιακά θα περάσουμε στο στάδιο όπου δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα έξω, ωστόσο για τους ανεμβολίαστους και όσους είναι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται το μέτρο.

Την εκτίμηση πως λιγότερο από το 50% των ανθρώπων φορούν πια μάσκα στον εξωτερικό χώρο έκανε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας Πανεπιστήμιου Αθηνών, Γκίγκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του.

Γκίγκας Μαγιορκίνης: «Τέλος η μάσκα αλλά μόνο για εμβολιασμένους»

Τι τόνισε ο καθηγητής Μαγιορκίνης για την μάσκα προστασίας

Ο καθηγητής τόνισε πως «σταδιακά θα περάσουμε στο στάδιο όπου δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα έξω, ωστόσο για τους ανεμβολίαστους και όσους είναι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται το μέτρο.

«Παραμένουμε αυτή την περίοδο στη σύσταση ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι πολύ σημαντική η χρήση της μάσκας στις ευπαθείς ομάδες. Πάντως ως επιτροπή θα το επανεξετάσουμε το μέτρο της μάσκας» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα μέτρα στους εμβολιασμένους, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως θα πρέπει να αποσυρθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Γκίγκας Μαγιορκίνης: «Τέλος η μάσκα αλλά μόνο για εμβολιασμένους»

«Η ανισότητα στα διάφορα νοσοκομεία δεν είναι ένα ελληνικό φαινόμενο και δεν εξαρτάται μόνο από τις δομές, αλλά και από το ανθρώπινο δυναμικό», ανέφερε ο καθηγητής τονίζοντας πως αυτό συμβαίνει παγκοσμίως.

Οι σκληροί δείκτες φαίνεται πως πέφτουν, ωστόσο ο αριθμός των κρουσμάτων δεν θα πέσει άμεσα. Το σίγουρο είναι πάντως πως για τους επόμενους 1-2 μήνες θα είμαστε σε μία πτωτική πορεία και σε μία καλυτέρευση της κατάστασης, κατέληξε.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo