Γλυκά Νερά: Ο «σωματώδης κοντός», ο Γεωργιανός και οι 4 ληστείες στο μικροσκόπιο της αστυνομίας

by Αντώνης Βαλμάς

Γλυκά Νερά εξελίξεις: Όσα ψάχνει η αστυνομία

Γλυκά Νερά εξελίξεις: Αδιάκοπες είναι οι προσπάθειες της αστυνομίας για τη διαλεύκανση της άγριας δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά

Με την ομάδα της ΕΛΑΣ που έχει συγκροτηθεί για την εξιχνίασή της να εστιάζει στα νέα στοιχεία που αφορούν τον «σωματώδη κοντό». Ο κοντός ο οποίος φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο. Επίσης και στον Γεωργιανό που συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τον Έβρο.

Βασικό «όπλο» των αστυνομικών η κατάθεση του συζύγου της άτυχης Καρολάιν. Ο Μπάμπης μίλησε για έναν «μικρού αναστήματος αλλά σωματώδη άνδρα που έδινε εντολές στους υπόλοιπους».

Γλυκά Νερά εξελίξεις: Τα νέα στοιχεία που ερευνά η αστυνομία

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος φέρεται, μάλιστα, να είδε τον άνδρα αυτόν όταν του έπεσε η μπαλακλάβα. Το φουλάρι, δηλαδή, που φορούν οι μοτοσικλετιστές. Αυτό το οποίο χρησιμοποιούσε για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του, ενώ είχε ανέβει στο κρεβάτι πάνω στο οποίο είχε ακινητοποιήσει την 20χρονη.

Τόνισε ότι ήταν ο ίδιος άνδρας που φέρεται να έδωσε την εντολή «…κάνε τη να σταματήσει» σε έναν από τους συνεργούς του.

Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής άνοιξαν εκ νέου φακέλους που αφορούν τέσσερις ληστείες με περιγραφές για έναν «μικρόσωμο άνδρα που δίνει εντολές». Ληστείες οι οποίες έχουν σημειωθεί το προηγούμενο διάστημα σε Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Παιανία και Καλύβια.

Ο Γεωργιανός στο μικροσκόπιο των εξελίξεων για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει, παράλληλα, και ο Γεωργιανός που προσπάθησε να διαφύγει με πλαστά έγγραφα από τον Έβρο.

Ο Γεωργιανός καταζητούνταν γιατί είχε ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δράστες της ληστείας που είχε γίνει σε σπίτι στις 7 Μαρτίου στο Πικέρμι. Εκεί όπου κακοποιοί είχαν βασανίσει ηλικιωμένο ζευγάρι και την οικιακή βοηθό για να αρπάξουν χρήματα και χρυσαφικά.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών ήδη έχουν κινητοποιηθεί για να εξετάσουν αν συνδέεται με τη δολοφονία.

Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί εάν υπάρχει σύνδεση, ωστόσο κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών μεταβαίνει στον Έβρο για να τον εξετάσει.

Γλυκά Νερά εξελίξεις: Τα νέα στοιχεία που ερευνά η αστυνομία

Αυτό που κινεί τις υποψίες των αστυνομικών είναι η χρονική στιγμή κατά την οποία προσπάθησε ο Γεωργιανός να διαφύγει. Και αυτό γιατί έχει περάσει μεγάλο διάστημα από την ληστεία στο Πικέρμι αλλά μόλις λίγες ημέρες από τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Οι δράστες πιθανότατα είναι μέλη εγκληματικών ομάδων Αλβανών-Ρομά ή Γεωργιανών τύπου Vor V Zakone. Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση.

Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί εξετάζουν φακέλους τέτοιου τύπου οργανώσεων που έδρασαν την τελευταία 5ετια.

Ειδική έρευνα παρόμοια με αυτή σε τρομοκρατικά χτυπήματα γίνεται,και σε ευρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από τον χώρο της δολοφονίας. Ευρήματα με «ορφανά» δείγματα DNA και αποτυπώματα.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν