Γλυκά Νερά: Τι προβλέπεται για την επιμέλεια του μωρού της Καρολάιν μετά την ομολογία του πιλότου

Γλυκά Νερά: Ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια του μωρού της Καρολάιν

Γλυκά Νερά: Ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια του μωρού της Καρολάιν;

Γλυκά Νερά: Η Εισαγγελία Ανηλίκων, έχει ήδη κινητοποιηθεί με σκοπό να βγει ένα πόρισμα σε ότι έχει να κάνει με την την επιμέλεια του μωρού.

Την κινητοποίηση της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών προκάλεσαν οι πληροφορίες για τα ερωτήματα που έθεσε ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος στους αστυνομικούς. Τα ερωτήματα σχετίζονταν με το πώς μπορεί να πάρει την επιμέλεια του 11μηνών μωρού, που απέκτησε με την 20χρονη Καρολάιν την οποία δολοφόνησε στα Γλυκά Νερά.

Η Εισαγγελία Ανηλίκων μπορεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, που προκύπτει από το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα, να αναθέσει την επιμέλεια του βρέφους είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου στα Γλυκά Νερά.

Γλυκά Νερά: Ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια του μωρού της Καρολάιν

Η επιμέλεια του μωρού στην υπόθεση των Γλυκών Νερών

Πριν από αυτό θα πρέπει να έχει προηγουμένως διατάξει τη διενέργεια έρευνας. Οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και στις δύο περιπτώσεις.

Στη συνέχεια θα υποβάλουν αιτιολογημένο πόρισμα, για το ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για το μωρό. Για την ώρα διαμένει στην πατρική κατοικία του 32χρονου.

Το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα προβλέπει για εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις. Ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου. Μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα