Γονείς παρατάνε τα μωρά τους στο Παίδων «Αγ. Σοφία» επειδή έχουν χρόνια νοσήματα

Παίδων: Οι συγκλονιστικές ιστορίες με εγκαταλελειμμένα νεογέννητα

Σπαράζουν την καρδιά οι ιστορίες με νεογέννητα βρέφη, τα οποία μόλις οι γονείς μαθαίνουν για κάποιο πρόβλημα υγείας δεν τα παίρνουν ποτέ μαζί τους… Γονείς εγκαταλείπουν τα μωρά τους στο Παίδων «Αγ. Σοφία» επειδή έχουν χρόνια νοσήματα ή υπήρξαν θύματα κακοποίησης

Η εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα», στο πλαίσιο αφιερώματος για τα ιδρύματα και το σύστημα παιδικής προστασίας στη χώρα μας, έφερε στο φως της δημοσιότητας ιστορίες παιδιών που εγκαταλείφθηκαν σε πολύ τρυφερές ηλικίες. 

Συγκεκριμένα η Αργυρή Σωτηροπούλου, προϊσταμένη κοινωνικής υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», κάνει λόγο για μωρά που έχουν χρόνια νοσήματα ή υπήρξαν θύματα κακοποίησης, τα οποία οι γονείς τους προτίμησαν να τα εγκαταλείψουν

Οι δηλώσεις της κ. Σωτηροπούλου που φροντίζει τα παιδιά στο Παίδων

Η κ. Σωτηροπούλου μίλησε για παιδί που ζει στο Παίδων από τη γέννησή του πριν από 7 χρόνια, εγκαταλελειμμένο από τους γονείς, μετά τη διάγνωσή του με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Έχουμε 8 παιδάκια που έχουν σοβαρό χρόνιο νόσημα. Είναι παιδιά που δυστυχώς όταν οι γιατροί διέγνωσαν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας, οι γονείς τους τα εγκατέλειψαν εδώ. Κάποιο από αυτά τα παιδιά είναι εδώ 7 χρόνια. Από τη γέννηση του είναι εδώ» είπε χαρακτηριστικά.

Εξίσου συγκλονιστική και η αφήγηση της κοινωνικής λειτουργού για παιδάκι που έφτασε σε κωματώδη κατάσταση στο Παίδων άγρια κακοποιημένο από τους ίδιους του τους γονείς. Το παιδί, όπως εξήγησε η κ. Σωτηροπούλου, εξ αιτίας της κακοποίησης που υπέστη, δεν έχει επικοινωνία, δεν βλέπει και δεν μπορεί να μιλήσει.

“Προβληματίζομαι και θυμώνω πολύ όταν ακούω για ένα παιδί που κακοποιήθηκε είτε σωματικά είτε σεξουαλικά”, Σωτηροπούλου – Παίδων

«Προβληματίζομαι και θυμώνω πολύ όταν ακούω για ένα παιδί που κακοποιήθηκε είτε σωματικά είτε σεξουαλικά. Εννοείται ότι θυμώνω και ανησυχώ και στεναχωριέμαι για το 1 από τα 7 παιδιά που έχουμε τώρα στο νοσοκομείο, ότι έφτασε σε κωματώδη κατάσταση και διαπιστώθηκε ότι στο οικογενειακό του περιβάλλον καταστράφηκε ο εγκέφαλος του από κακοποίηση από την οικογένεια του. Εννοείται ότι με αγγίζει πολύ ότι αυτό το παιδί, δεν μιλάει, δεν βλέπει, δεν επικοινωνεί».

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Mega, η κ. Σωτηροπούλου, για όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στο σύστημα παιδικής προστασίας, κάθε παιδί αφήνει το αποτύπωμά του.

«Όλα τα παιδιά αφήνουν το στίγμα τους. Όλα τα παιδιά αφήνουν πίσω την εικόνα τους. Προσφυγόπουλο 6 ετών, ανέβαινα να του μιλήσω και έλεγε ένα τραγούδι καθημερινά. Αφού έφτασε η ώρα να πάει σε κάποιον χώρο φιλοξενίας, μου είπε ότι το τραγούδι ήταν το μοιρολόι για τη μαμά του που είχε χάσει».

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα