Γυμνάσια και Λύκεια: Είναι τα επόμενα που θα ανοίξουν – Τι θα γίνει με χιονοδρομικά και εστίαση

Γυμνάσια και Λύκεια: «Φρένο» μπαίνει στο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων από πολλούς λοιμωξιολόγους

Γυμνάσια και Λύκεια: Το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων είναι η επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αυτό ανέφερε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός χθες από το βήμα της Βουλής λέγοντας. «Επόμενη προτεραιότητά μας είναι το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων. «Η χώρα βαδίζει με μικρά, αλλά προσεκτικά βήματα σε αυτό που λέμε κάποια κανονικότητα».

Έτσι, το πιθανότερο σενάριο για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι η 1η Φεβρουαρίου. Μιλώντας για την κατάσταση. Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε «Τα βήματα θα είναι πάντοτε πολύ προσεκτικά, από τη δική μας πλευρά. Καλό είναι να πάρουμε ανάσα την επόμενη εβδομάδα και να μην ανοίξουν τα σχολεία».

Η Ματίνα Παγώνη τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των Γυμνασίων και Λυκείων λέγοντας «πρέπει την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν τα σχολεία. Και μάλιστα με προσοχή με τεστ σε καθηγητές και τα παιδιά». Αντίστοιχα ο Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε «Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι τα σχολεία, είναι μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν. Λίγο πιο πίσω πάει η εστίαση».

Γυμνάσια και Λύκεια: Πότε είναι πιθανότερο να ανοίξουν

Πέρα από τη συζήτηση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, δείτε τι θα γίνει με τα χιονοδρομικά κέντρα και την εστίαση

Επιφυλακτικοί για το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων είναι πολλοί λοιμωξιολόγοι. Για παράδειγμα ο κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος, Καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ανέφερε «Φοβάμαι τις μετακινήσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα».

Ενώ ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, καθηγητής της Εθνικής Δημόσιας Σχολής Υγείας, ανέφερε «Απορώ πώς μπαίνουν στη δημόσια συζήτηση πράγματα και λειτουργούν ως προαναγγελία ανοιγμάτων, που δεν ξέρω πόση βάση έχουν. Όλα αυτά θα γίνουν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και προκύπτουν από συλλογικές αποφάσεις».

Τέλος, ο Χαράλαμπος Γώγος σχολίασε «Τα επιδημιολογικά δεδομένα επηρεάζονται από την κινητικότητα. Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό θέλουν μεγάλη προσοχή».

Όσο για την εστίαση, θα είναι η τελευταία που θα ανοίξει και το άνοιγμά της υπολογίζεται στην καλύτερη περίπτωση το Μάρτιο, αν όλα πάνε καλά.


Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα