Γυμνάσια – Λύκεια: Εάν τα κρούσματα αυξηθούν σήμερα και αύριο, δεν θα ανοίξουν τα σχολεία

Γυμνάσια – Λύκεια: Ιδιαίτερα ανησυχητική η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική

Γυμνάσια – Λύκεια: Χθες ανακοινώθηκαν 858 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Από αυτά, τα 409 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική. Και τόσο οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι όσο και η κυβέρνηση ανησυχούν για το επερχόμενα τρίτο κύμα κορονοϊού.

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στην οποία θα παρθούν αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα ή μη των Γυμνασίων και των Λυκείων. Ενώ η κυβέρνηση δεν θέλει να υπάρξει πισωγύρισμα στις αποφάσεις της, εάν τα κρούσματα έχουν αυξητική πορεία σήμερα και αύριο. Το πιο πιθανό είναι να μην πραγματοποιηθεί το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, «θα εξετάσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και κυρίως τη δυναμική γιατί ανησυχούμε καθώς είναι αρκετές οι πορτοκαλί περιοχές που πλησιάζουν στο κόκκινο» ονοματίζοντας την Αττική αλλά και την Αχαΐα.

Γυμνάσια-Λύκεια: Αν αυξηθούν τα κρούσματα, δεν θα ανοίξουν

Εκτός από το τι θα γίνει με το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, δείτε ποιες μάσκες είναι οι πιο κατάλληλες

Η κα. Γκάγκα ανέφερε «Η Ν95 είναι μια μάσκα που τη χρησιμοποιείς σε κλειστό χώρο με πολύ υψηλό ιικό φορτίο». Ωστόσο, «Η απλή μάσκα, αν κρατάμε και τις αποστάσεις προστατεύει μια χαρά. Τη N95 τη φοράμε μόνο μέσα στους θαλάμους. Λειτουργούμε καθημερινά με τις απλές χειρουργικές μάσκες, στα νοσοκομεία».

Όσο για το θέμα των μεταλλάξεων και το εμβόλιο, ανέφερε «το εμβόλιο δεν επηρεάζεται από τις μεταλλάξεις. Όλες οι μεταλλάξεις ανταποκρίνονται στο εμβόλιο. Υπάρχει συνεχής επιδημιολογική επιτήρηση».
Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα