Γυναίκα 59 ετών σημαιοφόρος στην Κρήτη: Πήρε σύνταξη και επέστρεψε στα θρανία

Κρήτη: Σημαιοφόρος ετών 59 πήρε σύνταξη και επέστρεψε στα θρανία

Όλα είναι εφικτά για την Μαρία Ζερβάκη από το Ηράκλειο της Κρήτης που όχι μόνο επέστρεψε στα 59 της στα θρανία αλλά έγινε και σημαιοφόρος στο Εσπερινό Γυμνάσιο.

Σήμερα, 28η Οκτωβρίου την καμάρωσαν όλοι, μα πιο πολύ η κόρη της η οποία αναρτώντας φωτογραφίες της μητέρας της από την παρέλαση, θέλησε να αστειευτεί με την αντιστροφή των ρόλων. “Παιδιά σήμερα δεν μπορώ. Έχω να πάω παρέλαση να δω τη μαμά μου” έγραψε με χιούμορ.

Μαθήτρια πλέον, η Μαρία Ζερβάκη δούλεψε επί σειρά ετών ως μαγείρισσα/ξενοδοχοϋπάλληλος κι έχοντας καταθέσει πλέον τα χαρτιά της για σύνταξη δεν έβλεπε την ώρα να ξανακαθίσει στο θρανίο και να τελειώσει το σχολείο, κάτι που, όπως είχε εκμυστητευτεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τής έλειπε πολύ. “Ήταν κάτι που μού έλειπε, όσο κι αν σας φανεί παράξενο. Έλεγα πως όλοι έχουν τελειώσει τουλάχιστον το γυμνάσιο, γιατί όχι κι εγώ!”, λέει η δραστήρια Κρητικιά που πλέον δεν θέλει να χάνει ούτε ώρα από τα μαθήματά της.

“Ήθελα να κάνω κάτι μόνο για μένα”, τόνιζε η κα. Ζερβάκη που είχε την πλήρη στήριξη των δύο θυγατέρων της σ′ αυτό το διαφορετικό ταξίδι στη γνώση που επέλεξε. Μάλιστα είναι τέτοια η “δίψα” της για μάθηση που παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία σχέση με την τεχνολογία, με την πολύτιμη βοήθεια των καθηγητών της κατάφερε να προσαρμοστεί ακόμη και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. “Μού έλειψε πολύ το σχολείο. Η επαφή με τους συμμαθητές μου αλλά και με τους καθηγητές, οι οποίοι είναι πολύ θετικοί και κατανοούν ότι έχουμε οικογένειες και υποχρεώσεις και μας βοηθούν πολύ”, σημειώνει.

Αγαπημένο της μάθημα είναι τα μαθηματικά κι αν τελικά πάρει τη μεγάλη απόφαση να δώσει πανελλαδικές, θα επιλέξει τη Γεωπονική καθώς τής αρέσει πολύ η ενασχόληση με τη γη. “Είναι ένα πολύ ζωντανό κομμάτι αυτό. Κάθε μέρα, το ίδιο χωράφι το βλέπεις με μία διαφορετική ματιά. Κάθε μέρα έχει άλλες ανάγκες”, εξηγεί.

Η δημοσίευση για την συνταξιούχο σημαιοφόρο της Κρήτης

Related posts

Τα λεφτά που έκαναν… φτερά: 84χρονη συνταξιούχος του Ο.Γ.Α. έκρυψε σε βαρέλι 250.000 ευρώ και όταν το άνοιξε βρήκε μόλις 30.000

Κάνει τον γύρο του διαδικτύου: Το TikTok μάζεψε πάνω από 100.000 δολάρια για να βγει στη σύνταξη 82χρονος υπάλληλος του Walmart

Κρυφή αύξηση για 222.000 συνταξιούχους: Ποιοι θα πάρουν μεγαλύτερη σύνταξη πριν τα Χριστούγεννα

Απόδραση με βουτιές στη θάλασσα: Η Δανάη Μπάρκα έβαλε μαγιό και πήγε για κολύμπι ανήμερα 28ης Οκτωβρίου

Συγκίνηση στην Ουγκάντα: Μαθητές ψέλνουν τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας για την επέτειο του «ΟΧΙ»

Οικογενειακή υπόθεση η παρέλαση: Σημαιοφόρος η μητέρα και παραστάτης ο γιος στην σχολική παρέλαση στην Σύρο

Συγκίνηση στον Λαγκαδά: Περηφάνια και θερμό χειροκρότημα για ταμπελοφόρο μαθήτρια με αμαξίδιο

Άκης Πετρετζίκης: Έντυσε τσολιά τον μικρό Αχιλλέα και μας ευχήθηκε «Χρόνια πολλά»

Μητέρες παρέλασαν την 28η Οκτωβρίου με τα μωρά στην αγκαλιά τους και καταχειροκροτήθηκαν